• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Comfortfood / “Rätt-upp-i-covidkrysset-soppa”

“Rätt-upp-i-covidkrysset-soppa”

Cina · mars 11, 2022 · Leave a Comment

Jag har Covid. Är inte jättesjuk men unnar mig att göra ”sjuk-grejer” som att laga närande soppa och titta på Netflix mitt på dagen. Eftersom jag har en massa kokat ris i kylen och en sjukt god hönsbuljong från helgens matlagning så fick det bli utgångspunkten till den här soppan. Du kanske varken har Covid, hemgjord hönsbuljong, eller kokat ris i kylen men den goda nyheten är att du kan göra soppan ändå. Använd hönsbuljongtärningar, cousocus istället för ris och gläds åt att du är frisk.

Det är bevisat: kycklingssoppa lindrar förkylning

Var faktiskt tvungen att googla på fenomenet kycklingsoppa vid sjukdom och helt ”hittepå” är det faktiskt inte: “Nu visar forskning att kycklingsoppa på riktigt kan bota eller i alla fall lindra en förkylning. Bäst är det om soppan är kokt på brosk och ben då det innehåller komponenter som kan lindra inflammationer” Sådetså!
Källa : Svd

Blygsam till utseendet men så full med smak att man blir frisk på momangen.

Du behöver det här till 1 portion:

  • 4 dl hönsbuljong ( eller 4 dl vatten och 1 hönsbuljongtärning)
  • 1 tsk harissa (kan ersättas med annan valfri chili eller chilipasta)
  • 1 morot
  • 1 salladslök
  • 1 tsk riven ingefära
  • 1 krm malen kanel
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1/2 tsk vinäger eller citronsaft
  • 1/2 dl valfri sort linser
  • 1 dl kokat ris (eller 1/2 dl couscousgryn)
  • en handfull bladspenat
  • 1 msk olivolja

Gör så här

Tärna moroten, och salladslöken.

Hetta upp en kastrull med olivoljan. Lägg i moroten, löken och linserna och stek i 1 minut.

Tillsätt buljongen, harissa, ingefära, spiskummin och kanel och koka upp. Koka i ca 15 minuter tills linserna mjuknat.

Tillsätt riset (eller couscous) och koka 2-3 minuter till. Smaka av med vinägern och salt. (olika buljong ger olika mycket smak)

Tillsätt spenaten och rör ner. Klart att servera!

Filed Under: Comfortfood, Soppa, Vegetariskt Tagged With: Covidsoppa, Harissa, Hönsbuljong, Linser, Ris

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ricotta soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Söt-/salt kyckling med het gurksallad
  • Fräsch fiskgryta med asiatiska smaker
  • Söt-syrliga kycklingspett med chorizo- och paprikasallad
  • Chistorra med syrlig paprika- och bönsallad
  • Grillad bläckfisk med sötsyrlig paprikasås
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB