• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Asiatiska smaker / Asiatisk pangsallad på kycklingresten

Asiatisk pangsallad på kycklingresten

Cina · augusti 15, 2022 · Leave a Comment

Som egenföretagare är det alltid svårt att dra gränsen för när semestern börjar och slutar. Man är helt enkelt styrd av vad som händer. Det betyder att jag jobbat lite hela sommaren och att jag nu börjar jobba mer. Inte minst är det dags att gå tillbaka till rutiner.

Någon slags vardag infann sig direkt idag när äldsta sonen tog sig ur sängen före lunch och masade sig iväg till första dagen i gymnasiet.

Rensning i semesterkylen

Det sista vi gjorde i helgen var att tömma kylskåpet på landet och alla möjliga ”bits and pieces” dök upp. Som en halv, grillad kycklingfilé och ett kvarts huvud rödkål och lite gurka. Allt kändes lite asiatiskt så jag band ihop det med lite blandade såser. Här finns genvägar att ta men eftersom jag hade lite experimentlusta idag så provade jag något nytt med Miso när jag gjorde gurksalladen. Du skulle också kunna ta 2 msk sweet chili sås och 1 tsk sesamolja och vända gurkan i. Men om du gör såsen kommer den vara god till mycket annat och särskilt jobbig var den inte att svänga ihop.

När rester är som tjusigast!

Du behöver det här till 1 portion

Till rödkålssalladen
  • 1/2 kycklingfile delad i bitar
  • 2 dl tunt hyvlad rödkål
  • 3 msk majonnäs
  • 1 msk ponzu (finns att köpa färdig)
  • 1 msk rostade sesamfrön (eller 1 tsk sesamolja)
Till gurksalladen
  • 1/3 gurka
  • 1 salladslök
  • 2 msk ponzu
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 tsk riven ingefära
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk misopasta
  • 1 msk vatten

Gör så här

Blanda miso, ponzu, ingefära, chili, och vitlök och vatten. Värm det lite (t.ex i micron) så att den går enkelt att blanda.

Krossa eller hacka gurkan grovt och skiva salladslöken och blanda sedan med dressingen.

Strimla rödkålen fint och dela kycklingen.

Blanda majonnäs och ponzu och rör ihop med rödkål och kyckling.

Toppa salladen med gurkan.

Filed Under: Asiatiska smaker, Grönsaker, Leftover rescue, Sallader Tagged With: Gurksallad, Kyckling, Miso, Ponzu, Rödkål

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ricotta soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Söt-/salt kyckling med het gurksallad
  • Fräsch fiskgryta med asiatiska smaker
  • Söt-syrliga kycklingspett med chorizo- och paprikasallad
  • Chistorra med syrlig paprika- och bönsallad
  • Grillad bläckfisk med sötsyrlig paprikasås
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB