Som egenföretagare är det alltid svårt att dra gränsen för när semestern börjar och slutar. Man är helt enkelt styrd av vad som händer. Det betyder att jag jobbat lite hela sommaren och att jag nu börjar jobba mer. Inte minst är det dags att gå tillbaka till rutiner.
Någon slags vardag infann sig direkt idag när äldsta sonen tog sig ur sängen före lunch och masade sig iväg till första dagen i gymnasiet.
Rensning i semesterkylen
Det sista vi gjorde i helgen var att tömma kylskåpet på landet och alla möjliga ”bits and pieces” dök upp. Som en halv, grillad kycklingfilé och ett kvarts huvud rödkål och lite gurka. Allt kändes lite asiatiskt så jag band ihop det med lite blandade såser. Här finns genvägar att ta men eftersom jag hade lite experimentlusta idag så provade jag något nytt med Miso när jag gjorde gurksalladen. Du skulle också kunna ta 2 msk sweet chili sås och 1 tsk sesamolja och vända gurkan i. Men om du gör såsen kommer den vara god till mycket annat och särskilt jobbig var den inte att svänga ihop.
Du behöver det här till 1 portion
Till rödkålssalladen
- 1/2 kycklingfile delad i bitar
- 2 dl tunt hyvlad rödkål
- 3 msk majonnäs
- 1 msk ponzu (finns att köpa färdig)
- 1 msk rostade sesamfrön (eller 1 tsk sesamolja)
Till gurksalladen
- 1/3 gurka
- 1 salladslök
- 2 msk ponzu
- 1 riven vitlöksklyfta
- 1 tsk riven ingefära
- 1 tsk chiliflakes
- 1 tsk misopasta
- 1 msk vatten
Gör så här
Blanda miso, ponzu, ingefära, chili, och vitlök och vatten. Värm det lite (t.ex i micron) så att den går enkelt att blanda.
Krossa eller hacka gurkan grovt och skiva salladslöken och blanda sedan med dressingen.
Strimla rödkålen fint och dela kycklingen.
Blanda majonnäs och ponzu och rör ihop med rödkål och kyckling.
Toppa salladen med gurkan.
Lämna ett svar