• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Grönsaker / Grönkål tonnato

Grönkål tonnato

Cina · augusti 31, 2022 · Leave a Comment

Ni vet den där såsen till Vitello tonnato… Jag fick sånt sjukt sug efter den idag. Det är ju den som gör hela rätten. Tänkte att den skulle passa till den fina grönkålen som jag var ute och plockade på Ulriksdals Slottsträdgård häromdagen. Enda skillnaden är att jag inte har tonfisken i såsen men det kan man också ha såklart. Tillsammans med bulgur blev det här en matig och jättegod lunch. Du kan ha pasta eller potatis också. Varför inte Risoni t.ex. Jag har finhackat grönkålen som ju kan vara en ganska tuggig historia annars. På det här sättet blev det en krämig sallad som var enkel att sleva in med gaffeln och med smak av såsen i varje tugga. Caesardressing funkar också bra här.

Full smakgaranti i varje tugga utlovas

Du behöver det här till 2 personer

  • 1 dl bulgur
  • 5-6 blad grönkål
  • 1 näve tomater
  • 1 burk tonfisk (MSC märkt såklart och gärna i olja, men det sista är frivilligt)

Till såsen

  • 3 msk majonnäs
  • 3-4 sardellfiléer
  • 8-10 kapris
  • 2 msk riven parmesanost
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk citronjuice
  • salt och peppar

Gör så här

Koka upp bulgur enligt förpackningsinstruktionerna.

Skölj och finhacka grönkålen.

Blanda majonnäs, olivolja, kapris, parmesan, citronjuice, sardeller och vitlök och kör till en slät sås med en stavmixer.

Blada grönkål, tonfisk och den färdiga bulguren i en skål och häll över dressingen. Blanda ordentligt.

Skiva tomaterna och toppa salladen. Pressa lite citronjuice över och smaksätt med svartpeppar.

Filed Under: Grönsaker, Medelhavssmaker, Sallader, Såser, Sommarluncher, Sommarmat Tagged With: Bulgur, Grönkål, Tonfisk, Tonnato

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ricotta soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Nudlar med rostad pumpa i ponzu
  • Söt-/salt kyckling med het gurksallad
  • Fräsch fiskgryta med asiatiska smaker
  • Söt-syrliga kycklingspett med chorizo- och paprikasallad
  • Chistorra med syrlig paprika- och bönsallad
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB