Ni vet den där såsen till Vitello tonnato… Jag fick sånt sjukt sug efter den idag. Det är ju den som gör hela rätten. Tänkte att den skulle passa till den fina grönkålen som jag var ute och plockade på Ulriksdals Slottsträdgård häromdagen. Enda skillnaden är att jag inte har tonfisken i såsen men det kan man också ha såklart. Tillsammans med bulgur blev det här en matig och jättegod lunch. Du kan ha pasta eller potatis också. Varför inte Risoni t.ex. Jag har finhackat grönkålen som ju kan vara en ganska tuggig historia annars. På det här sättet blev det en krämig sallad som var enkel att sleva in med gaffeln och med smak av såsen i varje tugga. Caesardressing funkar också bra här.
Du behöver det här till 2 personer
- 1 dl bulgur
- 5-6 blad grönkål
- 1 näve tomater
- 1 burk tonfisk (MSC märkt såklart och gärna i olja, men det sista är frivilligt)
Till såsen
- 3 msk majonnäs
- 3-4 sardellfiléer
- 8-10 kapris
- 2 msk riven parmesanost
- 1/2 vitlöksklyfta
- 1 msk olivolja
- 1 msk citronjuice
- salt och peppar
Gör så här
Koka upp bulgur enligt förpackningsinstruktionerna.
Skölj och finhacka grönkålen.
Blanda majonnäs, olivolja, kapris, parmesan, citronjuice, sardeller och vitlök och kör till en slät sås med en stavmixer.
Blada grönkål, tonfisk och den färdiga bulguren i en skål och häll över dressingen. Blanda ordentligt.
Skiva tomaterna och toppa salladen. Pressa lite citronjuice över och smaksätt med svartpeppar.
Lämna ett svar