Det här är bra grejer att ha i kylen. Även om den alltid är som fräschast nygjord så håller den sig ett par dagar så passa på att slösa när du väl gjort den. Det finns säkert någon som skrivit en bok om hur man gör den här dressingen enligt konstens alla regler men det var inte jag. Sardeller är gott. Majonnäs är gott. Parmesan är gott. Tillsammans är de ännu godare så därför gör man en Caesardressing tänker jag.
Du behöver det här:
- 1 ägg
- 1,5-2 dl rapsolja
- 1 dryg tsk dijonsenap
- 2 msk vitvinsvinäger
- 3-4 sardellfiléer
- 1 dl riven parmesan
- Svartpeppar
Gör så här:
Jag gör alltid min majonnäs på hela ägget och använder stavmixern. En caesardressing kan vara lösare än en vanlig majonnäs så du får mixa dig fram tills du fått den konsistens som passar dig.
- Knäck ägget i en skål och tillsätt dijonsenap
- Kör ner stavmixern och tillsätt oljan i en tunn stråle. Hur länge du väljer att köra nu beror på vilken konsistens du vill ha på din dressing.
- När majonnäsen har rätt konsistens, tillsätter du vinägern, parmesan och sardellerna och mixar ytterligare lite så att du får en slät sås.
- Smaka av med svartpeppar och mer vinäger om du vill en syrligare dressing.
Lämna ett svar