• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Comfortfood / Smashed brysselkål med Västerbottensost

Smashed brysselkål med Västerbottensost

Cina · december 4, 2023 · Leave a Comment

Brysselkål! Oj, vad jag var tvungen att växa till mig för att gilla den. Tar igen det nu. Om du har någon som var som jag i din närhet så är det här receptet perfekta inkörsporten till brysselkål. Smält ost och nötiga nötter. Hur mycket godare kan det bli? Här kan du använda kokt brysselkål från julbordet eller rå. Knepet är att banka ut den med en brödkavel eller kastrullbotten. Då blir den lite plattare och får lite mer uppsugningsyta för allt det andra gottiga.

Brysselkål älskar apelsin och apelsin älskar olivolja så jag river över lite apelsinzest på slutet, pressar över lite saft och avslutar med olivoljan. Ät den som en hel rätt eller istället för potatis till valfritt protein.

Ingredienser

  • kokad brysselkål
  • riven Västerbotten- eller annan ost t.ex. cheddar
  • valfria nötter
  • apelsinzest + juice från apelsin
  • olivolja

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader

Banka till brysselkålen med en brödkavel eller kastrullbotten.

Salta och peppra efter smak (tänk på om du använder en rest att den kanske redan är kryddad)

Hacka nötterna grovt och riv osten och strö ut över brysselkålen. Ringla över olivolja

Rosta i ugnen ca 15 minuter. Tills osten fått färg och blivit lite krispig.

Riv över apelsinzest och pressa över ett par droppar av apelsinjuicen och avsluta ytterligare lite olivolja.

Filed Under: Comfortfood, glutenfritt, Grönsaker, Jul, Leftover rescue, Vegetariskt Tagged With: Brysselkål, Julrester, smashed bryssekål

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ricotta soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Nudlar med rostad pumpa i ponzu
  • Söt-/salt kyckling med het gurksallad
  • Fräsch fiskgryta med asiatiska smaker
  • Söt-syrliga kycklingspett med chorizo- och paprikasallad
  • Chistorra med syrlig paprika- och bönsallad
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB