Brysselkål! Oj, vad jag var tvungen att växa till mig för att gilla den. Tar igen det nu. Om du har någon som var som jag i din närhet så är det här receptet perfekta inkörsporten till brysselkål. Smält ost och nötiga nötter. Hur mycket godare kan det bli? Här kan du använda kokt brysselkål från julbordet eller rå. Knepet är att banka ut den med en brödkavel eller kastrullbotten. Då blir den lite plattare och får lite mer uppsugningsyta för allt det andra gottiga.
Brysselkål älskar apelsin och apelsin älskar olivolja så jag river över lite apelsinzest på slutet, pressar över lite saft och avslutar med olivoljan. Ät den som en hel rätt eller istället för potatis till valfritt protein.
Ingredienser
- kokad brysselkål
- riven Västerbotten- eller annan ost t.ex. cheddar
- valfria nötter
- apelsinzest + juice från apelsin
- olivolja
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader
Banka till brysselkålen med en brödkavel eller kastrullbotten.
Salta och peppra efter smak (tänk på om du använder en rest att den kanske redan är kryddad)
Hacka nötterna grovt och riv osten och strö ut över brysselkålen. Ringla över olivolja
Rosta i ugnen ca 15 minuter. Tills osten fått färg och blivit lite krispig.
Riv över apelsinzest och pressa över ett par droppar av apelsinjuicen och avsluta ytterligare lite olivolja.
Lämna ett svar