• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Asiatiska smaker / Tonkatsuskinka med kålsallad

Tonkatsuskinka med kålsallad

Cina · december 4, 2023 · Leave a Comment

Det perfekta sättet att göra slut på den sista julskinken med en rätt som inte har något med jul alls att göra. Exakt så är det med den här Tonkatsuskinkan. Det är såsen som är huvudnumret här om du frågar mig. Men kålsalladen spelar ingen dålig andrefiol heller. Du kan använda i stort sett vilken kål som helst till den. T.o.m Brysselkål.

Tonkatsuskinka med kålsallad på julens rester

Ingredienser

  • Skinka skuren i tjocka skivor
  • Senap valfri
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd

Kålsallad

  • Valfri kål t.ex rödkål, grönkål, brysselkål
  • 2 msk majonnäs
  • 1 msk soja
  • 1 tsk risvinäger
  • 1 tsk sesamolja
  • Salladslök 
  • Sesamfrön

Tonkatsusås

  • ½ dl ketchup
  • 1 msk soja
  • 2 msk worcestershiresås
  • ½ msk honung
  • ½ rivet äpple (valfritt)

Gör så här

Strimla kålen fint.

Blanda ingredienserna till sesammajonnäsen

Mixa med kålen

Blanda ingredienserna till Tonkatsun

Pensla skinkan med senapen. Vänd den sen i mjölet. Doppa i ägget och vänd slutligen i ströbrödet. 
Stek på hög-/medelvärme tills den fått fin färg och är krispig på båda sidorna.

Skiva och servera med kålsalladen, Tonkatsusåsan och lite extra salladslök

Filed Under: Asiatiska smaker, Jul, Leftover rescue Tagged With: julmaten, Restfest, Tonkatsu

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Pumpa Quesadilla Ramslök soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Krämig pumpapasta med rökt mandelsmul
  • Nudlar med rostad pumpa i ponzu
  • Söt-/salt kyckling med het gurksallad
  • Fräsch fiskgryta med asiatiska smaker
  • Söt-syrliga kycklingspett med chorizo- och paprikasallad
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB