Det perfekta sättet att göra slut på den sista julskinken med en rätt som inte har något med jul alls att göra. Exakt så är det med den här Tonkatsuskinkan. Det är såsen som är huvudnumret här om du frågar mig. Men kålsalladen spelar ingen dålig andrefiol heller. Du kan använda i stort sett vilken kål som helst till den. T.o.m Brysselkål.

Ingredienser
- Skinka skuren i tjocka skivor
- Senap valfri
- 1/2 dl vetemjöl
- 1 ägg
- 1 dl ströbröd
Kålsallad
- Valfri kål t.ex rödkål, grönkål, brysselkål
- 2 msk majonnäs
- 1 msk soja
- 1 tsk risvinäger
- 1 tsk sesamolja
- Salladslök
- Sesamfrön
Tonkatsusås
- ½ dl ketchup
- 1 msk soja
- 2 msk worcestershiresås
- ½ msk honung
- ½ rivet äpple (valfritt)
Gör så här
Strimla kålen fint.
Blanda ingredienserna till sesammajonnäsen
Mixa med kålen
Blanda ingredienserna till Tonkatsun
Pensla skinkan med senapen. Vänd den sen i mjölet. Doppa i ägget och vänd slutligen i ströbrödet.
Stek på hög-/medelvärme tills den fått fin färg och är krispig på båda sidorna.
Skiva och servera med kålsalladen, Tonkatsusåsan och lite extra salladslök
Lämna ett svar