• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Asiatiska smaker / Turbo-lunch med touch av Japan

Turbo-lunch med touch av Japan

Cina · april 17, 2020 · Leave a Comment

Jag är välsignad (och ibland förbannad) med vad jag kallar turbohjärna. Idéerna och tankarna liksom hakar i varandra och slutar inte komma. I morse var det så. Tankar på omelett snurrade runt som en tornado i huvudet. Så innan familjen vaknat hade jag vispat ihop, tillagat, och ätit upp en omelett så att ni ska få den till lunch. Den här gången med en touch av Japan.

Frukost eller lunchomelett. Båda funkar visst.

En teori om japansk omelett

Ni vet den där lilla fyrkantiga omeletten man får som sushi. Jag har funderat på den. Dels för att den är så god men också att den är fyrkantig. Vad jag kommit fram till är att det kanske är för att den ska kunna ätas med pinnar. Den heter för övrigt Tamago och för att få den både fluffig men ändå ätbar med pinnar så är den gjord i lager. Det skulle bli en förfärligt lång utläggning om jag ens skulle försöka mig på att berätta mer om det men det kan du naturligtvis googla.

Min högst förenklade lunchversion av Tamago

  • Knäck 2 ägg i en bunke. Vispa upp med 1 msk vatten och smaksätt med ca en 0,5 msk japansk soja
  • Värm en panna med lite olja och lägg ner två nävar spenat (Pak Choi går också bra men inte lika fort) Spenaten är klar på 1 min, då blandar du den med några droppar sesamolja och lägger upp på tallriken.
  • Nu steker du din omelett på medelvärme. Om du vill försöka göra den lite ”japanese style” så hjälper det med en liten panna. Fyll botten med ett tunt lager ägg. När det är klart viker du omeletten på mitten så att bara halva pannan fylld. Nu häller du på ett lager ägg till och låter även lite komma in under det lager du redan har. Är du mer uthållig än jag får du till tre lager. Om du gör det på riktigt ska du vika in kanterna också men eftersom jag är jag så tycker jag att en hemmalunch får nöja sig med en halvmåneformad omelett.
  • När omeletten är klar, lägger du upp den på tallriken med spenaten, strör lite hackad salladslök, några korianderblad och lite rostade sesamfrön över. Rostade sesamfrön har jag f.ö alltid färdigt eftersom det är skillnaden mellan en A- och en B-lunch.

Och eftersom jag är jag (igen) så var pinnarna i bilden mest för dekoration. Jag åt såklart min omelett med en gaffel. Det tog 7 minuter!

Filed Under: Asiatiska smaker, Snabblunch Tagged With: Japanskt, Omelett, Salladslök, Sesamfrön, Sesamolja, Spenat, Tamago

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ricotta soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Söt-/salt kyckling med het gurksallad
  • Fräsch fiskgryta med asiatiska smaker
  • Söt-syrliga kycklingspett med chorizo- och paprikasallad
  • Chistorra med syrlig paprika- och bönsallad
  • Grillad bläckfisk med sötsyrlig paprikasås
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB