• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Asiatiska smaker / Sötpotatisnudlar med rädisor och sugarsnaps och sesam- och sojamajonnäs

Sötpotatisnudlar med rädisor och sugarsnaps och sesam- och sojamajonnäs

Cina · juli 3, 2020 · Leave a Comment

Den här rätten kom till såhär:
Jag: ”Vad har jag i kylskåpet?”
Kylskåpet: ”Ett knippe rädisor, sugarsnaps och en dagsgammal majonnäs”
Jag: ”Har jag något i skafferiet?”
Skafferiet: ”Ett halvt paket sötpotatisnudlar”
Jag: ”Ok då blir det sötpotatisnudlar med rädisor, sugarsnaps och majonnäs till lunch.

Vi är hemma från landet och tvättar, spelar datorspel och streamar TV-serier inpå småtimmarna. Fyller på kylskåpet gör vi däremot inte så då blev det såhär enkelt:

  • Gör sojamajonnäsen (länk till recept av Jennie Walldén eller se nedan)
  • Koka upp vatten till sötpotatisnudlarna
  • Strimla rädisor och sugarsnaps
  • Koka nudlarna
  • Blanda grönsakerna med ordentlig med majo och lägg upp tillsammans med nudlarna.
  • Toppa med koriander och salladslök. Jag hade inte det men det hade gjort det hele ännu smarrigare.
Sötpotatisnudlar med sugarsnaps och rädisor

Soja- och sesammajonnäs

Om nu länken ovan inte fungerade så kommer här receptet på Jennie Walldéns goda sås.

  • 3 msk majonnäs
  • 1 msk japansk soja
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 tsk risvinäger
  • 0,5 tsk strösocker eller honung
  • 3 msk rostade sesamfrön

Filed Under: Asiatiska smaker, Vegetariskt Tagged With: Rädisor, Sesamolja, Sojamajonnäs, Sötpotatisnudlar, Sugarsnaps

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ricotta soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Söt-/salt kyckling med het gurksallad
  • Fräsch fiskgryta med asiatiska smaker
  • Söt-syrliga kycklingspett med chorizo- och paprikasallad
  • Chistorra med syrlig paprika- och bönsallad
  • Grillad bläckfisk med sötsyrlig paprikasås
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB