Den här rätten kom till såhär:
Jag: ”Vad har jag i kylskåpet?”
Kylskåpet: ”Ett knippe rädisor, sugarsnaps och en dagsgammal majonnäs”
Jag: ”Har jag något i skafferiet?”
Skafferiet: ”Ett halvt paket sötpotatisnudlar”
Jag: ”Ok då blir det sötpotatisnudlar med rädisor, sugarsnaps och majonnäs till lunch.
Vi är hemma från landet och tvättar, spelar datorspel och streamar TV-serier inpå småtimmarna. Fyller på kylskåpet gör vi däremot inte så då blev det såhär enkelt:
- Gör sojamajonnäsen (länk till recept av Jennie Walldén eller se nedan)
- Koka upp vatten till sötpotatisnudlarna
- Strimla rädisor och sugarsnaps
- Koka nudlarna
- Blanda grönsakerna med ordentlig med majo och lägg upp tillsammans med nudlarna.
- Toppa med koriander och salladslök. Jag hade inte det men det hade gjort det hele ännu smarrigare.
Soja- och sesammajonnäs
Om nu länken ovan inte fungerade så kommer här receptet på Jennie Walldéns goda sås.
- 3 msk majonnäs
- 1 msk japansk soja
- 2 tsk sesamolja
- 1 tsk risvinäger
- 0,5 tsk strösocker eller honung
- 3 msk rostade sesamfrön
Lämna ett svar