• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Asiatiska smaker / Ångad aubergine marinerad i sesamolja, soja och ingefära

Ångad aubergine marinerad i sesamolja, soja och ingefära

Cina · juli 21, 2020 · Leave a Comment

Är inte soja, sesamolja och ingefära den bästa smakkombinationen i världen? ”Whenever in doubt” så är det med den du räddar vilken råvara som helst.

Om du läser den här bloggen någon gång då och då så känner du till min vurm för att bränna på aubergine riktigt ordentligt. Men idag ångade jag på den ordentligt istället. För ibland vill man helt enkelt variera sig och dessutom är det riktigt gott fast på ett annat sätt. Egentligen hade den här middagen kunnat stanna vid auberginen med ris eller nudlar men jag gjorde en miso- och limekyckling med massor av koriander till och det visade sig vara jättegott tillsammans och så familjens storätare fick lite mer kött på benen.

”Dreamteam”! Ångad aubergine, soja, sesam och ingefära.

Just det, så var det lite svartkål som jag skickade ner i ångbadet också. Bara för att jag kunde och hade egenodlad svartkål som behövde landa i en rätt just idag. Här kan du slänga i vilken kål som helst eller inte alls men inte blev det sämre.

Du behöver det här till 4 pers:

  • 1 – 2 auberginer (Beroende på om du tänker ha kött till eller inte).
  • Några blad svartkål eller t.ex. pak choi.
  • 2 st salladslökar
  • 1 msk riven ingefära
  • 3 msk japansk soja
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk rostade sesamfrön (valfritt)

Gör så här:

Sätt på en kastrull med en halv liter vatten i botten och koka upp. Du ska kunna sätta ett durkslag ovanpå kastrullen som du ska lägga auberginen i utan att vattnet når durkslaget. Om du har bambukorgar kan du ånga i dem. Lägg då lite bakplåtspapper i botten.

Strimla auberginen på längden i ca 1,5×1,5 cm och lägg dem durkslaget och lägg även i kålen om du väljer till det. Täck över durkslaget med aluminiumfolie som sluter tätt om kastrullens kanter och låt det koka i ca 30 min. Du vill att auberginen ska vara mjuk rakt igenom.

När auberginen är klar lägger du den på ett fat och häller över soja- och sesamblandningen, hackar 2 salladslökar och strör över.

Filed Under: Asiatiska smaker, Grönsaker, Vegetariskt Tagged With: Aubergine, Ingefära, Sesamolja, Soja

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ricotta soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Söt-/salt kyckling med het gurksallad
  • Fräsch fiskgryta med asiatiska smaker
  • Söt-syrliga kycklingspett med chorizo- och paprikasallad
  • Chistorra med syrlig paprika- och bönsallad
  • Grillad bläckfisk med sötsyrlig paprikasås
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB