• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

Genvägar tips och belöningar för hemmajobbaren

  • Hem
  • Arkivet
  • Om den här bloggen
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Asiatiska smaker / Miso- och limekyckling med ett berg av koriander

Miso- och limekyckling med ett berg av koriander

Cina · juli 21, 2020 · Leave a Comment

Jag säger bara Miso! Jag vet inte vad jag gjorde innan? Miso är alltså en fermenterad sojapasta som används mycket i japansk matlagning. Vad ska man säga om den? Den är salt. Den är len och den är umami och alldeles underbar i matlagning. Den kan bli lite karamelliserad vid högre temperaturer och göra under med t.ex aubergine men även som här med kyckling. Servera med den ”ångade auberginen” och ris.

Miso- och limekyckling
Snåla aldrig med koriandern!

Du behöver det här till 4 pers:

  • 400 – 500 g kycklinglårfilé (Helst med skinn)
  • 2 rejäla matskedar misopasta (jag använder ”vit)
  • 1 msk jordnötssmör
  • 2 msk japansk soja
  • 1 tsk chili av ngt slag
  • 2 lime
  • En ”dasslocksnäve” med koriander. Alltså mycket!

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader

Blanda soja, jordnötssmör, miso, chili och saften från 1 lime och lägg i kycklingen och se till att varenda millimeter är täckt med lite misomarinad. Det här kan du göra när som helst i förväg men om du inte gjort det så blir det sannerligen gott ändå. På bilden är kycklingen tärnad men det blir faktiskt bättre och saftigare med hela bitar och mer krämigt.

Lägg kycklingen i en form med skinnsidan upp och kör den i mitten av ugnen och låt den gå i 25-30 minuter.

Ta ut kycklingen ur ugnen och kolla att den är genomstekt. ÖS på med koriander!! Pressa den andra limeklyftan över eller servera den i kvartar till så att man själv får bestämma hur mycket man vill ha.

Filed Under: Asiatiska smaker, Middag Tagged With: Jordnötssmör, Koriander, Kyckling, Miso

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

ProfilbildGillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Broccoli Chiliolja Citron Citronzest Falafel Fetaost Fredagsunnet Gammalt bröd Granatäpple Grönkål Hasselnötter Isot Kimchi Krutonger Leftovers Mackor Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Paprika Parmesan Pasta Persilja Pesto Pocherade ägg Potatis Purjolök Röda linser Rödbetor Sesamolja Soja soppa Spenat Svartkål Sötpotatis Tahinisås Tomatsallad Tonfisk Valnötter Västerbottensost Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Frågelåda
  • Fredagsunnet
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Köksredskap
  • Leftover rescue
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Jag kör “Vad har du i ditt kylskåp?” på Clubhouse på måndag
  • Sötpotatissoppa med röd curry och kokosflakes
  • Stekt Paneer i sallad med röda linser och dressing på yoghurt och Mango chutney
  • Fried, red rice med röd curry
  • Luncher för distansundervisning och sportlov på hemmaplan
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2021