• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Asiatiska smaker / Miso- och limekyckling med ett berg av koriander

Miso- och limekyckling med ett berg av koriander

Cina · juli 21, 2020 · 2 Comments

Jag säger bara Miso! Jag vet inte vad jag gjorde innan? Miso är alltså en fermenterad sojapasta som används mycket i japansk matlagning. Vad ska man säga om den? Den är salt. Den är len och den är umami och alldeles underbar i matlagning. Den kan bli lite karamelliserad vid högre temperaturer och göra under med t.ex aubergine men även som här med kyckling. Servera med den ”ångade auberginen” och ris.

Miso- och limekyckling
Snåla aldrig med koriandern!

Du behöver det här till 4 pers:

  • 400 – 500 g kycklinglårfilé (Helst med skinn)
  • 2 rejäla matskedar misopasta (jag använder ”vit)
  • 1 msk jordnötssmör
  • 2 msk japansk soja
  • 1 tsk chili av ngt slag
  • 2 lime
  • En ”dasslocksnäve” med koriander. Alltså mycket!

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader

Blanda soja, jordnötssmör, miso, chili och saften från 1 lime och lägg i kycklingen och se till att varenda millimeter är täckt med lite misomarinad. Det här kan du göra när som helst i förväg men om du inte gjort det så blir det sannerligen gott ändå. På bilden är kycklingen tärnad men det blir faktiskt bättre och saftigare med hela bitar och mer krämigt.

Lägg kycklingen i en form med skinnsidan upp och kör den i mitten av ugnen och låt den gå i 25-30 minuter.

Ta ut kycklingen ur ugnen och kolla att den är genomstekt. ÖS på med koriander!! Pressa den andra limeklyftan över eller servera den i kvartar till så att man själv får bestämma hur mycket man vill ha.

Filed Under: Asiatiska smaker, Middag Tagged With: Jordnötssmör, Koriander, Kyckling, Miso

Reader Interactions

Comments

  1. Sofia says

    januari 8, 2025 at 11:25 f m

    Hej kan man ha vanlig bröst file istället för lår? Hur länge ska man ha dom i ugnen då?

    Svara
    • Cina says

      januari 8, 2025 at 11:45 f m

      Hej Sofia,
      Det går jättebra med bröstfilé också. Tillagningstiden brukar inte skilja så mycket. Ca 5 minuter. Jag tycker termometer är bästa sätt att avgöra. Kyckling vill man tillaga till 70 grader då är den säker och fortfarande saftig. Hoppas det besvarar din fråga 🙂

      Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ricotta soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Söt-/salt kyckling med het gurksallad
  • Fräsch fiskgryta med asiatiska smaker
  • Söt-syrliga kycklingspett med chorizo- och paprikasallad
  • Chistorra med syrlig paprika- och bönsallad
  • Grillad bläckfisk med sötsyrlig paprikasås
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB