• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Grönsaker / Sallad i bageriet

Sallad i bageriet

Cina · november 23, 2020 · Leave a Comment

Först vill jag be om ursäkt för att förra veckans Fredagsunn uteblev. Vet ni vad mitt “unn” blev? Jo, att sitta ner! Det var ett par såna dagar förra veckan och då har man sänkt ribban för unnet. Men allt var av en bra anledning. För varannan fredag lagar jag ju lunch på Boo Gårdsbageri och det är bland det bästa jag vet just nu. Fredagens sallad i bageriet blev en enkel men mättande liten historia som jag tänkte dela med mig av här. Det är nämligen en sån där typiskt bra lunch där man kan plocka ihop lite av varje. Jag hade bulgur och gör jag bulgur så gör jag alltid extra. Det är perfekt att ha kylen att både äta kall och värma upp. Låt dig inte avskräckas att rotfrukterna ska rostas i ugnen. Det tar exakt 2 minuter att preppa dem och medan de rostar i ugnen betar du av en punkt till på din att-göra-lista.

En sån här lunch kunde man hämta upp på Boo Gårdsbageri i fredags

Du behöver det här:

  • Bulgur ca 1 dl/pers
  • En näve gröna blad, t ex. Ruccola, bladspenat eller mangold. Eller varför inte alla sorter.
  • Palsternacka, morötter, rödbeta. En av varje räcker.
  • En nypa hel kummin att rosta rotfrukterna med
  • Hummus (Recept här, eller så har du köpt en färdig)
  • Tahinisås ( Inte nödvändigt. Ersätt med olivolja och pressad citronjuice om du föredrar det)
  • Olivolja, salt peppar och, om du har, Sumak

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Skär rotfrukterna i ganska tunna klyftor (du behöver inte skala dem) och lägg på en plåt med lite olja och salt och kummin. Rosta dem i ugnen tills de fått färg och är mjuka rakt igenom. Ca 20-25 min.

Under tiden kokar du bulgur enligt intruktionerna på förpackningen och låter den svalna tills rotfrukterna är klara.

Det här här du betar av en punkt på din att-göra-lista…

När allt är färdiglagat, lassar du upp en rejäl klick hummus tillsammans med rotisarna, de gröna bladen och bulgurn. Salta, peppra och toppa med lite olivolja och citron.

Filed Under: Grönsaker, Sallader, Vegetariskt Tagged With: Bulgursallad, Hummus, Ugnsrostade rotsaker

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ricotta soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Nudlar med rostad pumpa i ponzu
  • Söt-/salt kyckling med het gurksallad
  • Fräsch fiskgryta med asiatiska smaker
  • Söt-syrliga kycklingspett med chorizo- och paprikasallad
  • Chistorra med syrlig paprika- och bönsallad
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB