Jag har sagt det förut om Tahinidressing och sås. När man smakar av den så känns det inte alltid top-notch men det här är en sås som är god till så mycket. Grillat kött, fisk eller fågel. För att inte tala om sallader så gör den nu. En del tycker att smaken är lite bitter. Det kan du runda av med lite honung om du vill men prova den på maten först.
Receptet är taget ur Nidal Kersh bok Shakshuka som jag verkligen tycker är en bra introduktion till mat från Mellanöstern och de är så bra på alla sorters tillbehör vilket jag gillar. Inte minst till sommaren när man helst slänger något på grillen men vill variera sig och äta mycket grönt.
Recept
- 1 dl Tahini
- 0,5 dl färskpressad citron
- 1,5 dl vatten
- 1 vitlöksklyfta
- 1 tsk salt
Stavmixa så att den blir fluffig. Klart!
Eva Arnell says
Jättegod sås! Gillar verkligen din blogg för övrigt också – massor med bra recept och idéer, och dessutom skriver du så bra och inspirerande.
Cina says
Tack Eva!!
Du anar inte vad roligt det är att höra. Både att du får inspiration och att du gillar sättet jag gör det på. Tack för att du tog dig tiden att säga/skriva det. Hoppas du fortsätter att hitta inspiration här. Det är också fritt fram att önska om det finns något särskilt du vill att jag ska göra inlägg på. Hälsningar Cina