• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Comfortfood / Quesadilla med majs- och äggröra

Quesadilla med majs- och äggröra

Cina · juni 14, 2021 · Leave a Comment

Det här åt jag till frukost och skulle gladeligen äta till både lunch och middag igen om jag inte var så mätt! Beroende på vem du här så kan den här lunchen m a o räcka till två. Har du libabröd eller tortillabröd hemma och så ägg och majs, så är det lätt att svänga ihop och stanna vid det. Men jag nöjde mig såklart inte med det för ni vet att jag älskar ost och att söta, milda smaker som majs och ägg älskar något starkt och syrligt för att glänsa ännu mer. Jag pimpade därföräggröran med lite torkade habaneros och en skiva hamburgercheddar. Sen lade jag till en tomatsallad smaksatt med lime, torkad jalapeño, salladslök och koriander. Vilken chili som helst funkar, bara det sätter lite fart på smaklökarna. Lime och koriander kan ersättas med persilja och citron….

Frukost, lunch eller middag. En rätt för alla tillfällen.

Du behöver det här för 1-2:

  • 1/2 liten burk (ca 80 g) majs
  • 2 ägg
  • 1 skiva hamburgercheddar eller annan mild ost
  • 1 libabröd eller ett stort tortillabröd, alternativt två små
  • 1 stor tomat eller en näve små. Gurka funkar också.
  • 1 salladslök
  • 1 näve färsk koriander
  • 1 nypa habanero
  • 1 nypa jalapeño
  • 1/2 lime
  • Salt

Gör så här:

Hacka tomaten och salladslöken och lägg i en skål. Pressa lime över och tillsätt en nypa torkad jalapeños och ställ åt sidan.

Knäck äggen och vispa upp dem med en gaffel.

Hetta upp en större stekpanna med lite olivolja. Lägg i majsen och häll över äggröran och sänk värmen till medium. Rör blandningen tills äggen är krämiga men inte fasta. Addera en nypa salt och en nypa av din chili. Skjutsa röran åt sidan i pannan.

Häll några droppar olivolja i andra halvan av pannan och lägg ner libabrödet med ena halvan i pannan. Skyffla över äggröran på brödet, lägg på osten i strimlor, vik över andra halvan av brödet och höj värmen. Stek 30 sek till 1 min på vardera sidan.

Dela quesadillan i trekanter och lägg upp och ät tillsammans med salladen.

Filed Under: Comfortfood, Middag, Snabblunch, Sommarluncher, Vegetariskt Tagged With: Ägg, Äggröra, Chili, Koriander, Majs, Quesadilla, Salladslök, Tomatsallad

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ricotta soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Söt-/salt kyckling med het gurksallad
  • Fräsch fiskgryta med asiatiska smaker
  • Söt-syrliga kycklingspett med chorizo- och paprikasallad
  • Chistorra med syrlig paprika- och bönsallad
  • Grillad bläckfisk med sötsyrlig paprikasås
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB