Det här åt jag till frukost och skulle gladeligen äta till både lunch och middag igen om jag inte var så mätt! Beroende på vem du här så kan den här lunchen m a o räcka till två. Har du libabröd eller tortillabröd hemma och så ägg och majs, så är det lätt att svänga ihop och stanna vid det. Men jag nöjde mig såklart inte med det för ni vet att jag älskar ost och att söta, milda smaker som majs och ägg älskar något starkt och syrligt för att glänsa ännu mer. Jag pimpade därföräggröran med lite torkade habaneros och en skiva hamburgercheddar. Sen lade jag till en tomatsallad smaksatt med lime, torkad jalapeño, salladslök och koriander. Vilken chili som helst funkar, bara det sätter lite fart på smaklökarna. Lime och koriander kan ersättas med persilja och citron….
Du behöver det här för 1-2:
- 1/2 liten burk (ca 80 g) majs
- 2 ägg
- 1 skiva hamburgercheddar eller annan mild ost
- 1 libabröd eller ett stort tortillabröd, alternativt två små
- 1 stor tomat eller en näve små. Gurka funkar också.
- 1 salladslök
- 1 näve färsk koriander
- 1 nypa habanero
- 1 nypa jalapeño
- 1/2 lime
- Salt
Gör så här:
Hacka tomaten och salladslöken och lägg i en skål. Pressa lime över och tillsätt en nypa torkad jalapeños och ställ åt sidan.
Knäck äggen och vispa upp dem med en gaffel.
Hetta upp en större stekpanna med lite olivolja. Lägg i majsen och häll över äggröran och sänk värmen till medium. Rör blandningen tills äggen är krämiga men inte fasta. Addera en nypa salt och en nypa av din chili. Skjutsa röran åt sidan i pannan.
Häll några droppar olivolja i andra halvan av pannan och lägg ner libabrödet med ena halvan i pannan. Skyffla över äggröran på brödet, lägg på osten i strimlor, vik över andra halvan av brödet och höj värmen. Stek 30 sek till 1 min på vardera sidan.
Dela quesadillan i trekanter och lägg upp och ät tillsammans med salladen.
Lämna ett svar