• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Asiatiska smaker / Kokosris med avokado och jordnötter

Kokosris med avokado och jordnötter

Cina · augusti 25, 2021 · Leave a Comment

Har du kvar en liten skvätt ris kvar från en middag så är det här ett bra sätt att piffa upp det igen. Jag bara steker det med lite kokosrasp och så kan man servera det med allt möjligt.

Fryst avokado = Noll svinn

Avokado! Det är ett lotteri varje gång. Visst kan man lära sig alla kännetecken på en perfekt mogen avokado men om man sen inte äter den direkt så är risken att den blir dålig större än att det regnar på midsommarafton. Ja, ni fattar vad jag menar… Så min kompis Frida tipsade om fryst avokado. Och näe, inget slår en perfekt mogen avokado i tunna skivor men i en Guacamole, eller som ett salladstillbehör eller som idag till mitt kokosris så är den frysta avokadon perfekt. Och vet ni vad! Den är perfekt mogen varje gång och ruttnar inte. Så där har ni det. Dagens lifehack!

Kokosris med avokado och salta jordnötter
Perfekt pick-me-up på gårdagens ris

Du behöver det här för 1 pers:

  • 1-2 dl kokt ris
  • 2 msk kokosrasp
  • Zest från 1/4 lime
  • 1 avokado eller ca 1,5 dl tärnad, frusen
  • 1/4 röd chili
  • 2 msk salta jordnötter
  • 1/2 salladslök
  • Några kvistar färsk koriander
  • Olja till stekning
  • Salt till smakssättning

Gör så här:

Ta fram avokadon och tina 1 timme innan.

Hetta upp en stekpanna med 1 msk olja. Tillsätt kokosraspet och riset. Stek i ca 3 min. Riv ner limezesten.

Under tiden skivar du chilin och salladslöken och hackar jordnötterna. Om du har en färsk avokado skivar/tärnar du den och blandar med chilin samt en nypa salt.

Lägg upp riset med avokadon. Toppa med jordnötter, salladslöken, och lite koriander. Avsluta med 1 msk limejuice och eventuellt en nypa salt.

Filed Under: Asiatiska smaker, Leftover rescue, Snabblunch, Vegetariskt Tagged With: Jordnötter, kokos, Koriander, Ris, Salladslök

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ricotta soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Söt-/salt kyckling med het gurksallad
  • Fräsch fiskgryta med asiatiska smaker
  • Söt-syrliga kycklingspett med chorizo- och paprikasallad
  • Chistorra med syrlig paprika- och bönsallad
  • Grillad bläckfisk med sötsyrlig paprikasås
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB