Har du kvar en liten skvätt ris kvar från en middag så är det här ett bra sätt att piffa upp det igen. Jag bara steker det med lite kokosrasp och så kan man servera det med allt möjligt.
Fryst avokado = Noll svinn
Avokado! Det är ett lotteri varje gång. Visst kan man lära sig alla kännetecken på en perfekt mogen avokado men om man sen inte äter den direkt så är risken att den blir dålig större än att det regnar på midsommarafton. Ja, ni fattar vad jag menar… Så min kompis Frida tipsade om fryst avokado. Och näe, inget slår en perfekt mogen avokado i tunna skivor men i en Guacamole, eller som ett salladstillbehör eller som idag till mitt kokosris så är den frysta avokadon perfekt. Och vet ni vad! Den är perfekt mogen varje gång och ruttnar inte. Så där har ni det. Dagens lifehack!
Du behöver det här för 1 pers:
- 1-2 dl kokt ris
- 2 msk kokosrasp
- Zest från 1/4 lime
- 1 avokado eller ca 1,5 dl tärnad, frusen
- 1/4 röd chili
- 2 msk salta jordnötter
- 1/2 salladslök
- Några kvistar färsk koriander
- Olja till stekning
- Salt till smakssättning
Gör så här:
Ta fram avokadon och tina 1 timme innan.
Hetta upp en stekpanna med 1 msk olja. Tillsätt kokosraspet och riset. Stek i ca 3 min. Riv ner limezesten.
Under tiden skivar du chilin och salladslöken och hackar jordnötterna. Om du har en färsk avokado skivar/tärnar du den och blandar med chilin samt en nypa salt.
Lägg upp riset med avokadon. Toppa med jordnötter, salladslöken, och lite koriander. Avsluta med 1 msk limejuice och eventuellt en nypa salt.
Lämna ett svar