• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Asiatiska smaker / Bankad kyckling med gårdagsris

Bankad kyckling med gårdagsris

Cina · augusti 27, 2021 · Leave a Comment

Ett ”kycklinghack”…

… och ingen hackkyckling får vi sannerligen hoppas. Annars är det här med att banka kyckling grejer! Så det här är veckans lunchhack. Koka 2 kycklingbröst i grönsaksbuljong i ca 10-15 min beroende på stl. Låt dem svalna och sen lägger du ett bakplåtspapper över dem och bankar dem möra. Sen drar du isär dem med fingrarna och fryser in och så har du massor med bra lunchkäk.

Om du inte äter kyckling funkar det lika bra med tofu. Jag hade kokosris kvar från gårdagens middag. Den här gången basmatiris kokat i kokosmjölk och vatten. Men vanligt ris med lite kokosrasp som häromdagen går också fint. Gjorde chiliolja förra veckan så den har jag nu på precis allt. Gör det du också. Recept hittar du här eller här.

  • Bankad och klar
  • Snabb lyxlunch

Du behöver det här till 1 pers:

  • 1 handfull bankad kyckling alltså beroende på hur hungrig du är
  • 1 dl färdigkokt ris
  • 2 msk kokosrasp
  • 1 msk olja till stekning
  • 2 msk chiliolja
  • 1/2 -1 msk japansk soja
  • 1 näve Hariocot verts
  • 1/2 salladslök
  • Koriander

Gör så här:

Hetta upp en stor stekpanna med valfri olja. Lägg i haricot verts, kycklingen och riset med kokosraspet på en varsin tredjedel av pannan. Dvs om du är som jag och gillar att gegga ihop maten efter servering.

Stek på medel/hög värme tills kycklingen fått lite färg. Det gör inget om den blir lite torr faktiskt.

Ta av från spisen och lägg upp ris och haricot verts i en skål och häll sedan över sojan över kycklingen. Börja med 1/2 msk och smaka av om du vill ha mer. Rör ett varv och lägg den också skålen.

Toppa med chilioljan, koriander och salladslöken.

Filed Under: Asiatiska smaker, Comfortfood, Leftover rescue Tagged With: Bankad kyckling, Chiliolja, Haricot verts, Kokosris

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Pumpa Quesadilla Ramslök soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Krämig pumpapasta med rökt mandelsmul
  • Nudlar med rostad pumpa i ponzu
  • Söt-/salt kyckling med het gurksallad
  • Fräsch fiskgryta med asiatiska smaker
  • Söt-syrliga kycklingspett med chorizo- och paprikasallad
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB