Ett ”kycklinghack”…
… och ingen hackkyckling får vi sannerligen hoppas. Annars är det här med att banka kyckling grejer! Så det här är veckans lunchhack. Koka 2 kycklingbröst i grönsaksbuljong i ca 10-15 min beroende på stl. Låt dem svalna och sen lägger du ett bakplåtspapper över dem och bankar dem möra. Sen drar du isär dem med fingrarna och fryser in och så har du massor med bra lunchkäk.
Om du inte äter kyckling funkar det lika bra med tofu. Jag hade kokosris kvar från gårdagens middag. Den här gången basmatiris kokat i kokosmjölk och vatten. Men vanligt ris med lite kokosrasp som häromdagen går också fint. Gjorde chiliolja förra veckan så den har jag nu på precis allt. Gör det du också. Recept hittar du här eller här.
Du behöver det här till 1 pers:
- 1 handfull bankad kyckling alltså beroende på hur hungrig du är
- 1 dl färdigkokt ris
- 2 msk kokosrasp
- 1 msk olja till stekning
- 2 msk chiliolja
- 1/2 -1 msk japansk soja
- 1 näve Hariocot verts
- 1/2 salladslök
- Koriander
Gör så här:
Hetta upp en stor stekpanna med valfri olja. Lägg i haricot verts, kycklingen och riset med kokosraspet på en varsin tredjedel av pannan. Dvs om du är som jag och gillar att gegga ihop maten efter servering.
Stek på medel/hög värme tills kycklingen fått lite färg. Det gör inget om den blir lite torr faktiskt.
Ta av från spisen och lägg upp ris och haricot verts i en skål och häll sedan över sojan över kycklingen. Börja med 1/2 msk och smaka av om du vill ha mer. Rör ett varv och lägg den också skålen.
Toppa med chilioljan, koriander och salladslöken.
Lämna ett svar