• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Comfortfood / When Falafel went Quesadilla!!

When Falafel went Quesadilla!!

Cina · oktober 14, 2021 · Leave a Comment

Idag har jag suttit på arslet hela dagen. Imorgon ska jag nämligen prata varumärken inför en massa härliga matinnovatörer inom Projekt MatLust och man vill ju komma väl förberedd. Men inte nog med det. Jag ska avsluta ett annat projekt OCH skriva ett debutantporträtt av mig själv inför marknadsföringen av min bok som kommer ut på Ordfront till våren. Ja, så har sonen säsongens sista fotbollsmatch, det ligger en blöt tvätt i maskinen sen x antal timmar tillbaka och kylskåpet gapar tomt.

Men ni känner mig. Jag tummar aldrig på lunchen! Även om den kommer sent ut på bloggen så åts den idag. Och ja, det var inte mycket som stod till buds men det jag lyckades gräva fram blev gott. Tack vare mina trotjänare, libabröd och Falafel. Alltså blev det en Falafelquesadilla. Det bästa av två världar om du frågar mig.

Behold! Falafelquesadillan!

Jag hade det här:

  • 6 falafelbollar
  • 1 libabröd
  • 2 msk stark ayvar relish
  • 1/2 mozzarella
  • 1 näve frysta haricoverts
  • Salt och peppar
  • Olivolja till stekning

…och gjorde så här:

Tina falafeln i mikron. (3 min på 600W blev det för mig)

Koka haricovertsen i lättsaltat vatten i 2 minuter och häll över i durkslag och låt vattnet rinna av.

Bred ut Ayvar över hela libabrödet. Lägg på falafeln och tryck till dem så att de blir platta. Sprid ut haricoverts över. Salta lätt och ta ett tag med pepparkvarnen. Smula mozzarellan och sprid ut den i ett jämt lager och vik sedan brödet på mitten till en halvmåne.

Hetta upp en stor panna med några droppar olivolja. Lägg i brödet i pannan och sänk värmen lite. Stek 2-3 min på vardera sidan så att osten smälter och brödet blir krispigt.

Filed Under: Comfortfood, Leftover rescue, Mackor, Snabblunch, Vegetariskt Tagged With: Ayvar Relish, Falafel, Haricot verts, Libabröd, Mozzarella, Quesadilla

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Pumpa Quesadilla Ramslök soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Filo aux amande
  • Krämig pumpapasta med rökt mandelsmul
  • Nudlar med rostad pumpa i ponzu
  • Söt-/salt kyckling med het gurksallad
  • Fräsch fiskgryta med asiatiska smaker
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB