Idag har jag suttit på arslet hela dagen. Imorgon ska jag nämligen prata varumärken inför en massa härliga matinnovatörer inom Projekt MatLust och man vill ju komma väl förberedd. Men inte nog med det. Jag ska avsluta ett annat projekt OCH skriva ett debutantporträtt av mig själv inför marknadsföringen av min bok som kommer ut på Ordfront till våren. Ja, så har sonen säsongens sista fotbollsmatch, det ligger en blöt tvätt i maskinen sen x antal timmar tillbaka och kylskåpet gapar tomt.
Men ni känner mig. Jag tummar aldrig på lunchen! Även om den kommer sent ut på bloggen så åts den idag. Och ja, det var inte mycket som stod till buds men det jag lyckades gräva fram blev gott. Tack vare mina trotjänare, libabröd och Falafel. Alltså blev det en Falafelquesadilla. Det bästa av två världar om du frågar mig.
Jag hade det här:
- 6 falafelbollar
- 1 libabröd
- 2 msk stark ayvar relish
- 1/2 mozzarella
- 1 näve frysta haricoverts
- Salt och peppar
- Olivolja till stekning
…och gjorde så här:
Tina falafeln i mikron. (3 min på 600W blev det för mig)
Koka haricovertsen i lättsaltat vatten i 2 minuter och häll över i durkslag och låt vattnet rinna av.
Bred ut Ayvar över hela libabrödet. Lägg på falafeln och tryck till dem så att de blir platta. Sprid ut haricoverts över. Salta lätt och ta ett tag med pepparkvarnen. Smula mozzarellan och sprid ut den i ett jämt lager och vik sedan brödet på mitten till en halvmåne.
Hetta upp en stor panna med några droppar olivolja. Lägg i brödet i pannan och sänk värmen lite. Stek 2-3 min på vardera sidan så att osten smälter och brödet blir krispigt.
Lämna ett svar