• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Comfortfood / Leftoverlaxen med gnocchi och färskost

Leftoverlaxen med gnocchi och färskost

Cina · december 29, 2021 · Leave a Comment

Tänk så många människor som varit duktiga och uppdaterat sina instagramkonton och bloggar hela julen. Inte jag. Jag checkade ut fullständigt. Detta trots att det varit den lugnaste julen i mannaminne. Så värst mycket rester har vi inte hemma heller och jag tycker sociala medier har svämmat över av just det så utan recept har ni säkert inte varit. Men här kommer mitt bidrag för laxen. Spelar ingen roll om den är gravad, rimmad, rökt, inkokt…. Ta lite pasta, eller potatisgnocchi, färskost, och en färsk ört, dill, persilja, basilika, mynta. Toppa med lax och citronzest. Har du gravad lax kan du steka den (halstra på finköksspråk) 30 sek på varje sida. Fräscht och enkelt så bara gör’t!

Du behöver det här för 2 personer

  • Ca 150 färsk gnocchi eller färsk pasta
  • 4-5 msk färskost
  • 2 msk färsk, hackade örter
  • zest från 1/2 citron
  • Lax (vad du har)
  • Salt och peppar

Gör så här

Koka upp vatten till pastan.

Hacka de färska örterna.

Om du ska halstra lax, hettar du upp en stekpanna med 1 msk olivolja och vänder laxen snabbt i pannan. 30 sek på vardera sidan.

Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen. Häll sedan av pastan i ett durkslag.

Klicka ner färskosten i kastrullen, tillsätt örterna och när färskosten börjat smälta lite häller du ner pastan och rör om. Om du har en kall lax lägger du ner den med pastan så att den blir lite ljummen.

Lägg sen upp allt och riv över citronzest och smaksätt med svartpeppar och ev salt.

Filed Under: Comfortfood, Leftover rescue, Pastarätter Tagged With: Färskost, gnocchi, Julrester, Lax

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Pumpa Quesadilla Ramslök soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Krämig pumpapasta med rökt mandelsmul
  • Nudlar med rostad pumpa i ponzu
  • Söt-/salt kyckling med het gurksallad
  • Fräsch fiskgryta med asiatiska smaker
  • Söt-syrliga kycklingspett med chorizo- och paprikasallad
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB