• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Asiatiska smaker / Tonkatsukyckling med spetskålsallad i ”fluff heaven”

Tonkatsukyckling med spetskålsallad i ”fluff heaven”

Cina · januari 12, 2022 · Leave a Comment

Häromdagen bakade jag japanska mjölkbröd, Shokupan. Maken till fluff har jag aldrig varit med om. Jag följde det här receptet, men om du googlar så hittar du varianter. Nu tror jag inte att ni ska ställa er och baka Shokupan till lunch. Kanske en annan dag däremot… Det är alltid roligt att prova något nytt. Idag använder du vilket bröd som helst. Hamurgergröd, surdeg, brioche, råg, tunnbröd….

Tonkatsusås! Fastna nu inte på en detalj som låter som mycket. Det är så enkelt att göra och så gott att äta. Jag kallar den för vuxenketchup här hemma. Recept hittar du här.

Ett ord om kyckling..

Det är en rätt sorglig historia det här med kycklinguppfödning. Jag erkänner att jag ätit en del ”ful-kyckling” i min dag, som förutom att den är uppfödd under rätt vidriga förhållanden också luktar apa när man öppnar förpackningen. Jag har övervägt att helt sluta köpa kyckling pga ovan nämnda anledningar. Men så kom Reko Kyckling som en räddning (och nej, jag är inte sponsrad). De här pullorna verkar ha en rätt okej tid i livet och hur de än gör eller inte gör med förpackningen så luktar det inte skunk när man öppnar den. Så 2-0 till Reko kyckling. Tycker du att det är dyrare? Se då till att inte slösa bort ett öre. Koka buljong på skrovet och du har den ljuvligaste grunden till t.ex. en Ramen.

Jag kokar ofta kyckling och spar i portionspåsar i frysen. Här är ett bra tips på hur man gör.

  • Macka DeLuxe
  • Fluff heaven

Du behöver det här

  • 1 bröd av valfri sort
  • ca 70 g färdiglagad kyckling
  • 2 msk tonkatsusås
  • 2 dl strimlad spetskål
  • 2 msk majonnäs
  • 1 msk japansk soja
  • 1 tsk risvinäger
”Extras”
  • 1 salladslök
  • Koriander
  • Rostade sesamfrön

Gör så här

Blanda ihop ingredienserna till Tonkatsusåsen.

Strimla kycklingen och blanda ut den med såsen. Ställ åt sidan.

Blanda majonnäs, soja, och risvinäger.

Strimla spetskålen och rör ihop med majonnäsblandningen.

Bygg din macka med kycklingen på botten och vitkålen på toppen.

Goda ”extras” är salladslök, koriander och rostade sesamfrön.

Filed Under: Asiatiska smaker, Bakat, Comfortfood, Leftover rescue, Mackor, Såser Tagged With: Rekokyckling, Shokupan, Spetskål, Spetskålssallad, Tonkatsu

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Pumpa Quesadilla Ramslök soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Krämig pumpapasta med rökt mandelsmul
  • Nudlar med rostad pumpa i ponzu
  • Söt-/salt kyckling med het gurksallad
  • Fräsch fiskgryta med asiatiska smaker
  • Söt-syrliga kycklingspett med chorizo- och paprikasallad
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB