Häromdagen bakade jag japanska mjölkbröd, Shokupan. Maken till fluff har jag aldrig varit med om. Jag följde det här receptet, men om du googlar så hittar du varianter. Nu tror jag inte att ni ska ställa er och baka Shokupan till lunch. Kanske en annan dag däremot… Det är alltid roligt att prova något nytt. Idag använder du vilket bröd som helst. Hamurgergröd, surdeg, brioche, råg, tunnbröd….
Tonkatsusås! Fastna nu inte på en detalj som låter som mycket. Det är så enkelt att göra och så gott att äta. Jag kallar den för vuxenketchup här hemma. Recept hittar du här.
Ett ord om kyckling..
Det är en rätt sorglig historia det här med kycklinguppfödning. Jag erkänner att jag ätit en del ”ful-kyckling” i min dag, som förutom att den är uppfödd under rätt vidriga förhållanden också luktar apa när man öppnar förpackningen. Jag har övervägt att helt sluta köpa kyckling pga ovan nämnda anledningar. Men så kom Reko Kyckling som en räddning (och nej, jag är inte sponsrad). De här pullorna verkar ha en rätt okej tid i livet och hur de än gör eller inte gör med förpackningen så luktar det inte skunk när man öppnar den. Så 2-0 till Reko kyckling. Tycker du att det är dyrare? Se då till att inte slösa bort ett öre. Koka buljong på skrovet och du har den ljuvligaste grunden till t.ex. en Ramen.
Jag kokar ofta kyckling och spar i portionspåsar i frysen. Här är ett bra tips på hur man gör.
Du behöver det här
- 1 bröd av valfri sort
- ca 70 g färdiglagad kyckling
- 2 msk tonkatsusås
- 2 dl strimlad spetskål
- 2 msk majonnäs
- 1 msk japansk soja
- 1 tsk risvinäger
”Extras”
- 1 salladslök
- Koriander
- Rostade sesamfrön
Gör så här
Blanda ihop ingredienserna till Tonkatsusåsen.
Strimla kycklingen och blanda ut den med såsen. Ställ åt sidan.
Blanda majonnäs, soja, och risvinäger.
Strimla spetskålen och rör ihop med majonnäsblandningen.
Bygg din macka med kycklingen på botten och vitkålen på toppen.
Goda ”extras” är salladslök, koriander och rostade sesamfrön.
Lämna ett svar