• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Asiatiska smaker / Sobanudlar med gurksallad och paneer i chiliolja

Sobanudlar med gurksallad och paneer i chiliolja

Cina · mars 28, 2022 · Leave a Comment

Sobanudlar är så gott! Eftersom de är gjorda på bovete har de en liten nötig smak och de är faktiskt lika goda kalla som varma. Dessutom tar de bara tre minuter att koka. Här har jag gjort slut på min paneer. Du kan använda, tofu, kyckling, fisk eller om du har några andra rester. Jag stekte den på ganska hög värme så att den skulle bli lite krispig sen fick den bada i chiliolja och soja. Gurksalladen till blir lite salt, söt och fräsch. Du skulle lika gärna kunna ha zucchini, haricot verts eller broccoli.

Du behöver det här för 1 portion

  • ca 50-70 g sobanudlar
  • 1/3 gurka
  • 1 msk soja
  • 1 tsk risvinäger eller balsamvinäger
  • 1/2 tsk socker
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk olja
  • ca 70 g paneer
  • 2 msk chiliolja
  • 1 tsk soja

Gör så här

Koka upp vatten till nudlarna och hetta upp en stekpanna med valfri olja.

Dela osten i bitar och stek tills de är lite krispiga.

Under tiden kokar du nudlarna.

Häll av vattnet från nudlarna när de är klara.

Lägg osten i chilioljan och tillsätt 1 tsk soja för lite sälta.

Blanda dressingen till gurkan.

Strimla gurkan och blanda med dressingen.

Lägg upp nudlarna, gurksalladen och osten och häll över all dressing och resten av chilioljan.

Filed Under: Asiatiska smaker, Vegetariskt Tagged With: Chiliolja, Gurksallad, Paneer, Sobanudlar

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ricotta soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Söt-/salt kyckling med het gurksallad
  • Fräsch fiskgryta med asiatiska smaker
  • Söt-syrliga kycklingspett med chorizo- och paprikasallad
  • Chistorra med syrlig paprika- och bönsallad
  • Grillad bläckfisk med sötsyrlig paprikasås
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB