Sobanudlar är så gott! Eftersom de är gjorda på bovete har de en liten nötig smak och de är faktiskt lika goda kalla som varma. Dessutom tar de bara tre minuter att koka. Här har jag gjort slut på min paneer. Du kan använda, tofu, kyckling, fisk eller om du har några andra rester. Jag stekte den på ganska hög värme så att den skulle bli lite krispig sen fick den bada i chiliolja och soja. Gurksalladen till blir lite salt, söt och fräsch. Du skulle lika gärna kunna ha zucchini, haricot verts eller broccoli.
Du behöver det här för 1 portion
- ca 50-70 g sobanudlar
- 1/3 gurka
- 1 msk soja
- 1 tsk risvinäger eller balsamvinäger
- 1/2 tsk socker
- 1 tsk sesamolja
- 1 msk olja
- ca 70 g paneer
- 2 msk chiliolja
- 1 tsk soja
Gör så här
Koka upp vatten till nudlarna och hetta upp en stekpanna med valfri olja.
Dela osten i bitar och stek tills de är lite krispiga.
Under tiden kokar du nudlarna.
Häll av vattnet från nudlarna när de är klara.
Lägg osten i chilioljan och tillsätt 1 tsk soja för lite sälta.
Blanda dressingen till gurkan.
Strimla gurkan och blanda med dressingen.
Lägg upp nudlarna, gurksalladen och osten och häll över all dressing och resten av chilioljan.
Lämna ett svar