• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Comfortfood / Pasta med grönkål- och mandelpesto

Pasta med grönkål- och mandelpesto

Cina · december 4, 2023 · Leave a Comment

Att ha grönkål som dekoration på julbordet är ju synd när den är så god. Den här grönkålspeston går bra att göra både på kokt och rå grönkål. Bara du inte slänger den. Om du råkar ha en massa mandel kvar när du tröttnat på glöggen är den perfekt att ha i den här peston. På ostfronten tager man vad man haver. Jag använder Västerbottensost i det här receptet. Glöm inte saltet och lite citronzest på slutet

Pesto på grönkål, mandel och västerbottensost

Se receptet som en inspiration och prova dig fram. Alla har vi ju olika rester kvar. Du kan ersätta pastan med ugnrostad potatis också. Vill du, så kan du ha peston som tillbehör till ett valfritt protein.

Ingredienser

  • 3-4 blad grönkål (helst färsk men motsvarande mängd tillagad fungerar också)
  • 1 näve skållad mandel (eller andra nötter)
  • 1 – 2 dl riven ost, te.x västerbotten, cheddar, parmesan
  • 0,75 – 1 dl oliv- eller rapsolja
  • Zest från ½ citron
  • Salt och peppar

Gör så här

Koka upp pastan enligt förpackningsinstruktionerna

Blanda alla ingedienser till peston i en matberedare och smaksätt därefter med salt och peppar efter smak.

Blanda med pastan och servera med lite extra olivolja och svartpeppar

Filed Under: Comfortfood, Jul, Leftover rescue, Pastarätter, Vegetariskt Tagged With: Grönkål, Rädda julmaten, Restfest

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Pumpa Quesadilla Ramslök soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Krämig pumpapasta med rökt mandelsmul
  • Nudlar med rostad pumpa i ponzu
  • Söt-/salt kyckling med het gurksallad
  • Fräsch fiskgryta med asiatiska smaker
  • Söt-syrliga kycklingspett med chorizo- och paprikasallad
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB