Att ha grönkål som dekoration på julbordet är ju synd när den är så god. Den här grönkålspeston går bra att göra både på kokt och rå grönkål. Bara du inte slänger den. Om du råkar ha en massa mandel kvar när du tröttnat på glöggen är den perfekt att ha i den här peston. På ostfronten tager man vad man haver. Jag använder Västerbottensost i det här receptet. Glöm inte saltet och lite citronzest på slutet
Se receptet som en inspiration och prova dig fram. Alla har vi ju olika rester kvar. Du kan ersätta pastan med ugnrostad potatis också. Vill du, så kan du ha peston som tillbehör till ett valfritt protein.
Ingredienser
- 3-4 blad grönkål (helst färsk men motsvarande mängd tillagad fungerar också)
- 1 näve skållad mandel (eller andra nötter)
- 1 – 2 dl riven ost, te.x västerbotten, cheddar, parmesan
- 0,75 – 1 dl oliv- eller rapsolja
- Zest från ½ citron
- Salt och peppar
Gör så här
Koka upp pastan enligt förpackningsinstruktionerna
Blanda alla ingedienser till peston i en matberedare och smaksätt därefter med salt och peppar efter smak.
Blanda med pastan och servera med lite extra olivolja och svartpeppar
Lämna ett svar