• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Middag / Pastasallad med grillad majs, feta och jalapeño

Pastasallad med grillad majs, feta och jalapeño

Cina · augusti 13, 2024 · Leave a Comment

Hur ska man få ordning på efter-semestern-livet igen? Å ena sidan finns det något vilsamt i rutinerna. Å andra sidan måste man börja planera och styra upp tillvaron, tonåringarna inräknade. Det underlättar t.ex. om alla äter middag samtidigt. Har man en 16- och en 18-åring på grönbete brukar deras lunch sammanfalla med middagen… om man har tur.  Jag har så mycket jag skulle vilja säga om det här med barn/ungdomar och mat, men just i det här inlägget nöjer jag med att konstatera att de äter MYCKET. Så igår gjorde jag en stor pastasallad. En dök upp till middagen. Den andra åt resterna någon gång efter midnatt efter en sen badmintonmatch. 

Receptet behöver inte vara så exakt. Det här är resultatet av att jag rensade kylen och skafferiet på landet.  Men tips. Satsa på smak. Mycket japlapeno, citron och persilja/örter.

Jag hade lite bondbönor från Karshamra som jag stekte i vitlök och de fick åka med i salladen. Inte nödvändiga men fina. Avokado skulle också vara både gott och vackert.  Den lila basilikan från Ulriksdal står sig fortfarande efter en dryg vecka i kylen. Förvara basilika i en ziplock i kylen och den håller sig länge.  Bildas det för mycket fukt stoppar du en liten bit hushållspapper i påsen. 

Ingredienser 4 portioner

  • 300 g pasta
  • 2 block fetaost
  • 4 förkokta majskolvar
  • 2 jalapeños
  • 4msk finhackad persilja och/eller basilika, mynta, timjan..
  • zest från 1/2 citron
  • juice från 1 citron
  • 4 – 5 msk olivolja 
  • salt och peppar 

Gör så här

Koka pastan

Finhacka örter och jalapeno 

Grilla den förkokta majsen och skär av kornen i långa remsor

Blanda allt i en stor skål, smula över fetaosten. Tillsätt citronzest, pressa över juicen, och strö över feta, den finhackade jalapeñon och örterna. Ringla över rikligt med olivolja. 

Smaka av med salt och peppar 

Filed Under: Middag, Pastarätter, Sallader, Sommarmat, Vegetariskt Tagged With: Fetaost, Jalapeno, Majs, Pastasallad

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ricotta soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Söt-/salt kyckling med het gurksallad
  • Fräsch fiskgryta med asiatiska smaker
  • Söt-syrliga kycklingspett med chorizo- och paprikasallad
  • Chistorra med syrlig paprika- och bönsallad
  • Grillad bläckfisk med sötsyrlig paprikasås
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB