Hur ska man få ordning på efter-semestern-livet igen? Å ena sidan finns det något vilsamt i rutinerna. Å andra sidan måste man börja planera och styra upp tillvaron, tonåringarna inräknade. Det underlättar t.ex. om alla äter middag samtidigt. Har man en 16- och en 18-åring på grönbete brukar deras lunch sammanfalla med middagen… om man har tur. Jag har så mycket jag skulle vilja säga om det här med barn/ungdomar och mat, men just i det här inlägget nöjer jag med att konstatera att de äter MYCKET. Så igår gjorde jag en stor pastasallad. En dök upp till middagen. Den andra åt resterna någon gång efter midnatt efter en sen badmintonmatch.
Receptet behöver inte vara så exakt. Det här är resultatet av att jag rensade kylen och skafferiet på landet. Men tips. Satsa på smak. Mycket japlapeno, citron och persilja/örter.
Jag hade lite bondbönor från Karshamra som jag stekte i vitlök och de fick åka med i salladen. Inte nödvändiga men fina. Avokado skulle också vara både gott och vackert. Den lila basilikan från Ulriksdal står sig fortfarande efter en dryg vecka i kylen. Förvara basilika i en ziplock i kylen och den håller sig länge. Bildas det för mycket fukt stoppar du en liten bit hushållspapper i påsen.

Ingredienser 4 portioner
- 300 g pasta
- 2 block fetaost
- 4 förkokta majskolvar
- 2 jalapeños
- 4msk finhackad persilja och/eller basilika, mynta, timjan..
- zest från 1/2 citron
- juice från 1 citron
- 4 – 5 msk olivolja
- salt och peppar
Gör så här
Koka pastan
Finhacka örter och jalapeno
Grilla den förkokta majsen och skär av kornen i långa remsor
Blanda allt i en stor skål, smula över fetaosten. Tillsätt citronzest, pressa över juicen, och strö över feta, den finhackade jalapeñon och örterna. Ringla över rikligt med olivolja.
Smaka av med salt och peppar
Lämna ett svar