• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Snabblunch / Kylskåpsrensarlunch med det lilla extra

Kylskåpsrensarlunch med det lilla extra

Cina · april 21, 2020 · Leave a Comment

Roligare än så här såg det inte ut idag, men de roligaste luncherna är de som känns tråkiga innan. Jag hade lite gravad lax kvar från påsken, ett kvarts blomkålshuvud, en purjolök, spenat på väg utför och så en potatis. På det kokade jag ihop en lunch med lax, purjo-, potatis- och blomkålscrème och spenat med picklade senapsfrön. Det behöver inte vara just gravad lax och du kan ersätta blomkålen med broccoli, purjon med någon annan lök och spenaten med ruccola som för övrigt även kallas senapskål.

”Man tager vad man haver”

Så här gick det till

Eftersom det är lunch så ska det gå undan liten. Så börja med att hacka blomkål potatis och purjo i tärningar. De minimerar koktiden.

  • Stek purjon med lite rapsolja, smör eller olivolja så att den blir mjuk.
  • Tillsätt potatis och blomkål.
  • Häll över vatten så att det precis täcker och salta.
  • Låt det koka tills potatistärningarna är genomkokta.
  • Häll av vattnet men spara några droppar ifall du vill dryga ut din créme.
  • Kör ner stavmixern och mixa tills crèmen är som du vill ha den. Jag tycker lite bitar är trevligt. Smaksätt gärna med lite dijonsenap och späd med kokvattnet eller lite mjölk, eller grädde beroende på hur festlig du känner dig. Salta och peppra!

Spenaten och de picklade senapsfröna

Spenaten vänder du bara snabbt i pannan tillsammans med några droppar olja, salt och peppar.

Den bästa överraskningen här är de picklade senapsfröna. De poppar så underbart i munnen och släpper loss en lätt pepprighet. Picklade senapsfrön är typiskt bra att ha i kylskåpet för luncher som behöver en extra skjuts.

Blomkålsceme med lax
Blomkålscréme, gravad lax och spenat med picklade senapsfrön

Filed Under: Snabblunch Tagged With: Blomkål, Gravad lax, Picklade senapsfrön, Purjolök, Spenat

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ricotta soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Söt-/salt kyckling med het gurksallad
  • Fräsch fiskgryta med asiatiska smaker
  • Söt-syrliga kycklingspett med chorizo- och paprikasallad
  • Chistorra med syrlig paprika- och bönsallad
  • Grillad bläckfisk med sötsyrlig paprikasås
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB