• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

Genvägar tips och belöningar för hemmajobbaren

  • Hem
  • Arkivet
  • Om den här bloggen
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Snabblunch / Kylskåpsrensarlunch med det lilla extra

Kylskåpsrensarlunch med det lilla extra

Cina · april 21, 2020 · Leave a Comment

Roligare än så här såg det inte ut idag, men de roligaste luncherna är de som känns tråkiga innan. Jag hade lite gravad lax kvar från påsken, ett kvarts blomkålshuvud, en purjolök, spenat på väg utför och så en potatis. På det kokade jag ihop en lunch med lax, purjo-, potatis- och blomkålscrème och spenat med picklade senapsfrön. Det behöver inte vara just gravad lax och du kan ersätta blomkålen med broccoli, purjon med någon annan lök och spenaten med ruccola som för övrigt även kallas senapskål.

”Man tager vad man haver”

Så här gick det till

Eftersom det är lunch så ska det gå undan liten. Så börja med att hacka blomkål potatis och purjo i tärningar. De minimerar koktiden.

  • Stek purjon med lite rapsolja, smör eller olivolja så att den blir mjuk.
  • Tillsätt potatis och blomkål.
  • Häll över vatten så att det precis täcker och salta.
  • Låt det koka tills potatistärningarna är genomkokta.
  • Häll av vattnet men spara några droppar ifall du vill dryga ut din créme.
  • Kör ner stavmixern och mixa tills crèmen är som du vill ha den. Jag tycker lite bitar är trevligt. Smaksätt gärna med lite dijonsenap och späd med kokvattnet eller lite mjölk, eller grädde beroende på hur festlig du känner dig. Salta och peppra!

Spenaten och de picklade senapsfröna

Spenaten vänder du bara snabbt i pannan tillsammans med några droppar olja, salt och peppar.

Den bästa överraskningen här är de picklade senapsfröna. De poppar så underbart i munnen och släpper loss en lätt pepprighet. Picklade senapsfrön är typiskt bra att ha i kylskåpet för luncher som behöver en extra skjuts.

Blomkålsceme med lax
Blomkålscréme, gravad lax och spenat med picklade senapsfrön

Filed Under: Snabblunch Tagged With: Blomkål, Gravad lax, Picklade senapsfrön, Purjolök, Spenat

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

ProfilbildGillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Broccoli Chiliolja Citron Citronzest Falafel Fetaost Fredagsunnet Gammalt bröd Granatäpple Grönkål Hasselnötter Isot Kimchi Krutonger Leftovers Mackor Morot Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Paprika Parmesan Pasta Persilja Pesto Pocherade ägg Potatis Purjolök Röda linser Rödbetor Sesamolja Soja soppa Spenat Svartkål Tahinisås Tomatsallad Tonfisk Valnötter Västerbottensost Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Frågelåda
  • Fredagsunnet
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Köksredskap
  • Leftover rescue
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Sötpotatisnudlar med jordnötter och chiliolja
  • Byteslunch!
  • Kimchinudlar med ägg och lite annat…
  • Omelett med rödbetschips och balsamicokramad svartkål
  • Ostgrillat bröd på sallad
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2021