• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Soppa / Sopptemat fortsätter: Zucchini- och potatissoppa

Sopptemat fortsätter: Zucchini- och potatissoppa

Cina · maj 14, 2020 · Leave a Comment

Det är förvisso inte regn och snö (ännu) idag men torsdagar är min kylskåpsrensardag och då blir det ofta soppa eller quesadillas för det kan man få ihop på näst intill ingenting. Dessutom gjorde jag mig till och bakade bröd igår så då blir det soppa. Idag har jag potatis och två zucchinis som lämnar kylskåpet själva om jag inte gör slut på dem. Lägg till en lök och lite hönsbuljong och lunchen är fixad. Bonusingredienser här är mynta -som passar så himla bra till zucchini-, färskost av ngt slag eller en klick Créme Fraiche och rostade pumpakärnor eller mandelspån.

Gul zucchinisoppa, tänker du. Gul zucchini, säger jag.

Gör så här:

  • Tärna en lök (gul, eller purjo funkar lika bra) zucchinin (jag har 2) och två potatisar i stora bitar. Värm i lite olja tills löken är mjuk.
  • Tillsätt vatten så att det täcker grönsakerna och addera 1,5 buljongtärning. (Föreslår höns- eller grönsaksbuljong) Om du har gjort en egen kommer den aldrig bättre till pass än nu.
  • Låt det puttra på låg värme i ca 20 min.
  • Häll av lite av buljongen men släng den inte för du vill kunna späda soppan med den.
  • Mixa soppan med stavmixer och tillsätt buljong efter hand tills du har en konstisens du tycker om.
  • Har du lite färskost eller Créme Fraiche och mynta så skickar du ner den i soppan nu och kör ett varv till med mixern. Vill du ha en lösare soppa kan du även späda med lite mjölk.
  • Smaka av med salt och peppar och strö över lite rostade pumpakärnor och riv ev lite god ost över också. Soppor kräver lite extra ”unn” tycker jag.

Och så bröd till såklart….

Grytbröd skrytbröd.

Filed Under: Soppa, Vegetariskt Tagged With: Färskost, Gul lök, Potatis, Purjolök, soppa, Zucchini

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Pumpa Quesadilla Ramslök soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Krämig pumpapasta med rökt mandelsmul
  • Nudlar med rostad pumpa i ponzu
  • Söt-/salt kyckling med het gurksallad
  • Fräsch fiskgryta med asiatiska smaker
  • Söt-syrliga kycklingspett med chorizo- och paprikasallad
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB