Quesadillas. Så enkelt och snabbt att fixa att vem som helst över 10 år kan göra dem. Vi har alltid vetetortillas hemma. Stora eller små. Allt funkar här. Du kan ha vad du vill på en lunchquesadilla. Det enda du inte kan vara utan är osten. Den är liksom själva kittet i en bra quesadilla.
Recept på vad-har-du-i-ditt-kylskåp-quesadilla
Kolla vad du har hemma. Jag hade grönkål, en burk tonfisk och en mozzarella. Det bästa med kål i en quesadilla är att den inte tappar så mycket vätska. Du vill ju inte ha en soggig quesadilla. Men om du vill ha tomater som innehåller en del vätska så kan du dela dem, ta ur kärnorna och hacka i bitar.
Något annat som är så gott med smält ost att jag dör, är Kimchi. Jag tror det är Koreas gåva till all världens ostar. Men rivna morötter eller riven zucchini funkar också bra. Bönor i alla dess former är också gott och gör din quesadilla extra matig. Här skulle jag kunna fortsätta i all evighet. Men vet du vad. Vill du har fler tips så lämna en kommentar så radar vi upp quesadillas tills vi har tömt butikshyllorna.
Gör så här:
- Blanda alla dina ingredienser dvs grönsaker, ost och tex. tonfisk eller bönor i en skål. Eftersom grönkål kan vara lite ”tuggigt” så rekommenderar jag att den är ganska finhackad.
- Smaksätt med salt, peppar, chiliflakes, färska örter, vitlök, citron, eller vad du nu har hemma. Smaka av! Grönsaker kräver en extra nypa salt eftersom de innehåller mycket vätska.
- Bre ut ett ordentligt lager på en tortilla, lägg tortilla nr 2 över och förflytta den till en upphettad stekpanna. Jag brukar har lite olja i för att den blir krispig då men det är inte nödvändigt.
- Stek tortillan på ena sidan så att den får färg och osten börjar smälta, då kommer den hålla ihop när du vänder den. Kör på ganska hög temperatur men inte på max för då bränns brödet innan osten hunnit smälta.
- Vänd och stek någon minut på andra sidan.
- KLART!
Lämna ett svar