• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Grönsaker / Smakintensiv sallad på semitorkade tomater och zucchini

Smakintensiv sallad på semitorkade tomater och zucchini

Cina · juli 29, 2020 · Leave a Comment

Vi är många som har zucchini i rabatterna nu och i butikerna kan du köpa svensk zucchini till bra priser så varför inte prova på lite olika sätt att tillaga den på. Om du odlar själv har du dessutom chansen att skörda blommorna och fritera dem. Tomater finns det också gott om nu och många av dem är på tok för ljuvliga för att man ska tillaga dem men en del sorter blir bara bättre av långsam och låg värme.

När jag semitorkar grönsaker gör jag det på 80 grader varmluft och i ganska många timmar. Minst 3-4 timmar. Men det kräver minimal förberedelse och man behöver inte passa dem medan de står i ugnen på så låg värme så du kan lugnt ägna dig åt annat under tiden.

Prova det här! Både zucchini och tomat blir saftig och smakrik och blir perfekta tillbehör till det mesta. Varför inte i ett bröd med några skivor porchetta.

Extra lång tid = extra mycket smak!

Du behöver det här:

  • 2 zucchinis
  • 5 plommontomater
  • Ett fänkålsstånd
  • 1-2-3 lag
  • Olivolja, salt och peppar

Gör så här:

Sätt ugnen på varmluft 85 grader.

Skiva tomater och zucchini i centimetertjocka skivor och lägg på bakpapperklädda plåtar.

Strö över flingsalt och ställ in i ugnen.

Titta in i ugnen efter 3 timmar och kolla så att grönsakerna inte börjar bli för torra. De ska alltså krympa och tappa vätska men inte vara torra eller få färg. Efter 3,5 till 4 timmar bör de vara klara.

Under tiden som zucchinin och tomaterna står i ugnen picklar du din fänkål. Skiva fänkålen tunt med dill och allt. Häll över 1-2-3 lagen när den svalnat och låt stå tills övriga grönsaker är klara.

Ta ut grönsakerna och lägg dem på ett fat. Ringla över olivolja, peppra och bred ut den picklad fänkålen över. Servera med porchetta, grillad fisk, halloumi eller kyckling.

Tomat och zucchinisallad till porchetta

Filed Under: Grönsaker, Medelhavssmaker, Sallader, Sommarmat, Tillbehör, Vegetariskt Tagged With: Picklad fänkål, Semitorkade grönsaker, Tomat, Tomatsallad, Zucchini

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ricotta soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Söt-/salt kyckling med het gurksallad
  • Fräsch fiskgryta med asiatiska smaker
  • Söt-syrliga kycklingspett med chorizo- och paprikasallad
  • Chistorra med syrlig paprika- och bönsallad
  • Grillad bläckfisk med sötsyrlig paprikasås
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB