Det här är så enkelt att göra och passar så bra som topping till sallader eller som ett syrligt tillskott på en rätt som saknar det där extra. Man kan pickla väldigt mycket t.ex, gurka, lök, svamp. Du kan också smaksätta med t.ex. chili, och variera mängden socker eller testa med lite salt i. Använd vinäger istället för ättika om det är vad du har hemma. Då brukar jag använda lite mindre socker.
Du behöver det här:
- 0,5 dl ättika
- 1 dl strösocker
- 1,5 dl vatten
- 1 påse (ca 30 g gula senapsfrön)
- 1 påse (ca 30 g bruna senapsfrön)
Så här gör du:
- Koka upp ättika, socker och vatten. ELLER blanda allt en burk och skaka om tills sockret har löst sig så slipper du vänta på lagen ska lösa sig.
Principen här är alltså 1 del ättika, 2 delar socker, 3 delar vatten beroende på hur mycket du tänker pickla. Här skulle du t.ex.kunna måtta med matskedar istället så att det blir lite mindre. - Låt lagen svalna och häll den över senapsfrön som du lagt i en burk med lock. Senap finns som både gul och bruna frön och jag gillar att blanda för att det är fint men för smaken spelar det ingen roll.
- Dina senapsfrön är klara att använda efter ett par timmar och håller i evigheter.
Lämna ett svar