• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

Svinnsmarta luncher för livsnjutare

  • Hem
  • Min bok
  • Arkivet
  • Om den här bloggen
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Tillbehör / Picklade senapsfrön

Picklade senapsfrön

Cina · april 20, 2020 · Leave a Comment

Det här är så enkelt att göra och passar så bra som topping till sallader eller som ett syrligt tillskott på en rätt som saknar det där extra. Man kan pickla väldigt mycket t.ex, gurka, lök, svamp. Du kan också smaksätta med t.ex. chili, och variera mängden socker eller testa med lite salt i. Använd vinäger istället för ättika om det är vad du har hemma. Då brukar jag använda lite mindre socker.

Picklade senapsfrön

Du behöver det här:

  • 0,5 dl ättika
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten
  • 1 påse (ca 30 g gula senapsfrön)
  • 1 påse (ca 30 g bruna senapsfrön)

Så här gör du:

  • Koka upp ättika, socker och vatten. ELLER blanda allt en burk och skaka om tills sockret har löst sig så slipper du vänta på lagen ska lösa sig.
    Principen här är alltså 1 del ättika, 2 delar socker, 3 delar vatten beroende på hur mycket du tänker pickla. Här skulle du t.ex.kunna måtta med matskedar istället så att det blir lite mindre.
  • Låt lagen svalna och häll den över senapsfrön som du lagt i en burk med lock. Senap finns som både gul och bruna frön och jag gillar att blanda för att det är fint men för smaken spelar det ingen roll.
  • Dina senapsfrön är klara att använda efter ett par timmar och håller i evigheter.
”Picklen över i”

Filed Under: Tillbehör Tagged With: 1-2-3-lag, Pickla, Picklade senapsfrön

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Broccoli Chiliolja Citron Falafel Fetaost Fredagsunnet Gammalt bröd Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Isot Kimchi Krutonger Leftovers Libabröd Majs Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pesto Pocherade ägg Pocherat ägg Potatis Ramslök Rödbetor soppa Spenat Sumak Svartkål Toast Tomatsallad Tomatsås Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Frågelåda
  • Fredagsunnet
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Köksredskap
  • Leftover rescue
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Godaste rödbetorna med fetaostcréme – lunch för två eller förrätt för flera
  • Panzanella!
  • Varianter på smörrebröd och gravad äggula
  • Belugalinser och morötter med mizoglaze
  • Norimacka för överblivet ris
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2022