• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Asiatiska smaker / Konsten att uppgradera snabbnudlar

Konsten att uppgradera snabbnudlar

Cina · januari 6, 2022 · Leave a Comment

Snabbnudlar! Min och mina barns favoritsnabbmat. Det är ju det där med glutamaten som gör att man går “bonkers” och bara vill ha mer. När jag åker till någon av mina favorit asian supermarkets så brukar jag köpa på mig lite alla möjliga sorter. En favorit är Kimchinudlar men idag blev det nudlar med tonkatsusmak. För att det ska bli någon fason på lunchen krävs dock lite “extras”. Ett ägg, strimlade morötter, salladslök, lite chilipicklad gurka (för att jag hade) och så det optimala strösslet, Furikake som består av sesamfrön, tång, socker, salt och (i mitt fall) Katsuobushi som är rökta bonitoflakes. Det här finns såklart att köpa färdigt. T.ex här och även på välsorterade butiker. Det är väldigt gott att strö över ris om du har lite som ligger och väntar på en uppgradering någon lunch.

För att bilden skulle bli prydlig så pocherade jag ägget separat men du kan knäcka det direkt i nudlarna också och låta det sjuda i 3 min.

Du behöver det här för 1 portion

  • 1 paket valfria snabbnudlar
  • 1 morot
  • 1 salladslök
  • 1 ägg
  • 1 msk furikake

Till Furikake

  • 1 tsk socker
  • 1 tsk havssalt
  • 3 msk sesamfrön
  • 1/3 dl bonitoflingor
  • 1 msk Nori (torkat sjögräs, sånt man har till sushirullar)

Gör så här

För att göra Furikaken. Rosta sesamfrön i en panna. Häll över i en skål. Smula ner nori, häll i resten av ingredienserna och blanda väl. Förvara i glasburk.

Koka upp vatten till nudlarna.

Under tiden strimla morot och salladslök.

Blanda alla ingredienser till buljongen. Lägg i nudlarna och koka dem tills de mjuknat och rör i dem så att de separeras. Knäck ägget i en kopp, gör plats för det bland nudlarna och låt det sedan glida ner mitt i.

Låt sjuda i 3 minuter.

Häll upp i en skål, toppa med lök, morot och Furikaken.

Filed Under: Asiatiska smaker, Comfortfood, Smaksättare, Soppa, Vegetariskt Tagged With: Furikake, Snabbnudlar

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ricotta soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Söt-/salt kyckling med het gurksallad
  • Fräsch fiskgryta med asiatiska smaker
  • Söt-syrliga kycklingspett med chorizo- och paprikasallad
  • Chistorra med syrlig paprika- och bönsallad
  • Grillad bläckfisk med sötsyrlig paprikasås
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB