Jag är aldrig så lycklig som när jag har en ordentlig burk med Kimchi hemma. Jag gör min egen men Kimchi finns att köpa i de flesta välsorterade butiker numera. Jo, det luktar märkligt men smakar ju så gott. Perfekt att blanda med gårdagens leftover-ris och ett stekt ägg, i en toast, på pizzan i Bibimbap eller med nudlar. Skulle beskriva det som den perfekta genvägen till smakbomb. Inte nog med att det är nyttigt det är typ den enda ingrediens du behöver om du har riktigt brådis. Idag gjorde jag Udon nudlar i lite hönsbuljong spetsad med soja och sesamolja och ett pocherat ägg + en överblivden gula. Jo, det går utmärkt att pochera bara gulan med lite varsamhand och kortare koktid. Det rundar liksom av det hela på ett bra sätt.
Du behöver det här för 1 portion:
- 1 paket valfria nudlar
- 1/2 buljongtärning
- 1 msk soja
- 1 tsk sesamolja
- 1 ägg
- 1/2 msk ättika
- 1/5 gurka tunt skivad med t.ex osthyvel
- 2 msk Kimchi
Gör så här:
Knäck ett ägg i en liten skål och häll över ättikan. Låt stå medan du förbereder resten.
Hyvla gurkan tunt och krama ur extra vätska.
Koka upp 3 dl vatten med 1/2 buljongtärning.
I en liten kastrull kokar du upp 1/2 liter vatten.
Koka nudlarna enligt instruktionerna på förpackningen. När de är klara lägger du dem i en skål med så mycket av buljongen som du vill ha. Blanda ner sojan och sesamoljan.
Lägg ägget med ättika och allt i vattnet och sänk värmen så att det bara sjuder lätt. Sätt timern på 3 minuter. Under tiden toppar du nudlarna med gurkan och kimchin.
När ägget är klart fiskar du upp det med en hålslev och lägger på toppen av nudlarna och kimchin.
SLURP!
Lämna ett svar