• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Comfortfood / Tortellini och Cannellini i hönsbuljong

Tortellini och Cannellini i hönsbuljong

Cina · mars 16, 2023 · Leave a Comment

Mitt favorithalvfabrikat just nu är torkad, ostfylld tortellini. Jag gillar verkligen att man kan öppna en förpackning och inte behöver äta upp hela inom några dagar eller ens samma månad. De är perfekta att ha i så många rätter som en god buljong t.ex.

En kyckling fyra rätter

Nu kanske ni tycker att jag tjatar om det här med dyra matpriser, men det går ju inte att ignorera! Jag försöker i varje fall tänka till när jag handlar. Så istället för kycklingfiléer t.ex så köper jag en hel kyckling och som denna kyckling har levererat! Hälften av kycklingen fick bli Bang-Bang Chicken och andra hälften är nu tillagad och frys. På skrovet kokade jag en buljong. Den blev idag starten på Tortellinirätten och till middagen åkte resten av den ner i en potatis- och purjolökssoppa. Och på tal om dyr mat så var purjolöken så dyr att jag hisnade. Tur att potatis och buljongen var billiga. Om du inte har gjort en egen buljong så går det såklart bra med en buljongtärning.

Du behöver det här till 1 portion

  • 1 handfull tortellini
  • 1 handfull cocktailtomater
  • 1 dl cannelliniböner (resten av bönorna kan du göra en toast på imorgon)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk hackad persilja
  • 2 dl hönsbuljong
  • 1 msk riven parmesan
  • olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

Koka pastan enligt förpackningsinstruktionerna.

Under tiden, dela tomaterna på mitten och krossa vitlöken och hacka persiljan.

När pastan är klar häller du av vattnet och lägger pastan i skål.

Hetta upp 1 dryg msk olja i kastrullen och tillsätt tomaterna och vitlöken och stek ett par minuter.

Tillsätt buljongen och bönorna och koka i fem minuter.

Häll buljongen över pastan och riv över lite parmesan.

Salta och peppra och avsluta med persilja och en skvätt olivolja.

Filed Under: Comfortfood, Medelhavssmaker, Pastarätter, Soppa, Vegetariskt Tagged With: Cannellinibönor, Hönsbuljong, Tortellini

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ricotta soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Söt-/salt kyckling med het gurksallad
  • Fräsch fiskgryta med asiatiska smaker
  • Söt-syrliga kycklingspett med chorizo- och paprikasallad
  • Chistorra med syrlig paprika- och bönsallad
  • Grillad bläckfisk med sötsyrlig paprikasås
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB