Jag har en favoritbutik som säljer bönor på lösvikt. Sist jag var där köpte jag Ganxetbönor som är en slags vit böna som är väldigt smörig och god. Det är alltid roligt att prova något nytt men oftast så köper jag såklart konserverade Cannellinibönor på min vanliga matbutik och det blir man inte heller besviken på. Till den här matiga mackan räcker en halv förpackning. Med den andra halvan kan du imorgon göra Vita bönor i en parmesanbuljong. Inte heller någon trist lunch.
Jag använder Harissa som smaksättning här. Har du inte det kan du använda tomatpuré, eller vanlig paprikapuré.
Matigaste mackan Sköna bönor från Grand Gourmet
Du behöver det här för 1 portion
- 1 rejäl skiva bröd
- ca 150 g vita bönor
- 2 msk harissa eller 1,5 msk tomatpuré
- 1 klyfta finhackad vitlök
- 2 msk olivolja
- ca 50 g fetaost
- 1 handfull sallad och – om du har- 1 tsk persilja
- salt och peppar
Gör så här
Häll av vätskan och skölj bönorna.
Finhacka vitlöken.
Hetta upp en liten stekpanna med 1 msk olivolja. Lägg i vitlöken och sänk värmen till medel så att den inte bränns. Tillsätt harissan och bönorna och stek i ca 2 minuter.
Skrapa ur bönröran ur stekpannan och häll i 1 msk olja och hetta upp den igen. Lägg i brödbiten och stek den 1 minut på vardera sidan så att den får färg.
Lägg upp brödet med lite sallad på botten. Lägg på bönröran, och toppa med fetaosten och lite persilja. Smaksätt med salt och peppar.
Lämna ett svar