Mitt favorithalvfabrikat just nu är torkad, ostfylld tortellini. Jag gillar verkligen att man kan öppna en förpackning och inte behöver äta upp hela inom några dagar eller ens samma månad. De är perfekta att ha i så många rätter som en god buljong t.ex.
En kyckling fyra rätter
Nu kanske ni tycker att jag tjatar om det här med dyra matpriser, men det går ju inte att ignorera! Jag försöker i varje fall tänka till när jag handlar. Så istället för kycklingfiléer t.ex så köper jag en hel kyckling och som denna kyckling har levererat! Hälften av kycklingen fick bli Bang-Bang Chicken och andra hälften är nu tillagad och frys. På skrovet kokade jag en buljong. Den blev idag starten på Tortellinirätten och till middagen åkte resten av den ner i en potatis- och purjolökssoppa. Och på tal om dyr mat så var purjolöken så dyr att jag hisnade. Tur att potatis och buljongen var billiga. Om du inte har gjort en egen buljong så går det såklart bra med en buljongtärning.
Du behöver det här till 1 portion
- 1 handfull tortellini
- 1 handfull cocktailtomater
- 1 dl cannelliniböner (resten av bönorna kan du göra en toast på imorgon)
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk hackad persilja
- 2 dl hönsbuljong
- 1 msk riven parmesan
- olivolja
- salt och peppar
Gör så här
Koka pastan enligt förpackningsinstruktionerna.
Under tiden, dela tomaterna på mitten och krossa vitlöken och hacka persiljan.
När pastan är klar häller du av vattnet och lägger pastan i skål.
Hetta upp 1 dryg msk olja i kastrullen och tillsätt tomaterna och vitlöken och stek ett par minuter.
Tillsätt buljongen och bönorna och koka i fem minuter.
Häll buljongen över pastan och riv över lite parmesan.
Salta och peppra och avsluta med persilja och en skvätt olivolja.
Lämna ett svar