• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Grillat / Tahinisås

Tahinisås

Cina · maj 15, 2020 · 2 Comments

Jag har sagt det förut om Tahinidressing och sås. När man smakar av den så känns det inte alltid top-notch men det här är en sås som är god till så mycket. Grillat kött, fisk eller fågel. För att inte tala om sallader så gör den nu. En del tycker att smaken är lite bitter. Det kan du runda av med lite honung om du vill men prova den på maten först.

Receptet är taget ur Nidal Kersh bok Shakshuka som jag verkligen tycker är en bra introduktion till mat från Mellanöstern och de är så bra på alla sorters tillbehör vilket jag gillar. Inte minst till sommaren när man helst slänger något på grillen men vill variera sig och äta mycket grönt.

Fler kokobokstips

Recept

  • 1 dl Tahini
  • 0,5 dl färskpressad citron
  • 1,5 dl vatten
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt

Stavmixa så att den blir fluffig. Klart!

Filed Under: Grillat, Smaksättare, Tillbehör Tagged With: Tahinidressing

Reader Interactions

Comments

  1. Eva Arnell says

    mars 7, 2021 at 2:00 e m

    Jättegod sås! Gillar verkligen din blogg för övrigt också – massor med bra recept och idéer, och dessutom skriver du så bra och inspirerande.

    Svara
    • Cina says

      mars 7, 2021 at 6:42 e m

      Tack Eva!!
      Du anar inte vad roligt det är att höra. Både att du får inspiration och att du gillar sättet jag gör det på. Tack för att du tog dig tiden att säga/skriva det. Hoppas du fortsätter att hitta inspiration här. Det är också fritt fram att önska om det finns något särskilt du vill att jag ska göra inlägg på. Hälsningar Cina

      Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Leftovers Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ricotta soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Midsommartårtan
  • Aprilkrisen: saker du inte ska göra när du är nere
  • Krämig svamprisoni
  • Yuba med svamp och morning glory
  • Pumpafyllda pastarullar
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB