• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

Genvägar tips och belöningar för hemmajobbaren

  • Hem
  • Arkivet
  • Om den här bloggen
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Uncategorized / När man får ett blått ägg…

När man får ett blått ägg…

Cina · april 14, 2020 · Leave a Comment

Då kan man äta ögonlunch med bröd. Man blir liksom mätt på tittandet. Det är i varje fall uteslutet att inte servera det i sitt skal. Det här ägget kommer från en svart höna som jag förstått det. Jag såg henne men minns inte hennes namn.

Blått ägg
Det blå ägget

Att koka ägg

Men när vi ändå är inne på temat. Hur vill ni har era ägg? Jag gillar mina lite lösa i mitten men inte helt löskokta. Så får jag dem genom att lägga dem i kokande vatten och sen får de sjuda i 6-7 min Då blir det i stort sett samma resultat varje gång. Eftersom jag har induktionshäll kan jag även lägga dem i kallt vatten och sätta timern på 6-7 min när de börjat koka.

När äggskalet inte vill lossna

Jävlar vad arg man kan bli när man börjar skala sitt ägg och halva vitan följer med skalet. Jag har googlat det här och testat lite olika alternativ men kommit fram till att det här funkar bäst för mig.

När ägget kokat klart knackar jag sönder skalet och lägger ägget i kallt vatten en stund. Då kommer det lite kallt vatten in under skalet och det lossnar enklare.

Ju färskare ägg, desto svårare att skala

Så är det visst bara. Jag äter gärna lite äldre ägg bara jag slipper slänga halva med skalet.

Filed Under: Uncategorized Tagged With: Ägg, Husmorstips, Koka ägg

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

ProfilbildGillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Broccoli Chiliolja Citron Citronzest Falafel Fetaost Fredagsunnet Gammalt bröd Granatäpple Grönkål Hasselnötter Isot Kimchi Krutonger Leftovers Mackor Morot Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Paprika Parmesan Pasta Persilja Pesto Pocherade ägg Potatis Purjolök Röda linser Rödbetor Sesamolja Soja soppa Spenat Svartkål Tahinisås Tomatsallad Tonfisk Valnötter Västerbottensost Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Frågelåda
  • Fredagsunnet
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Köksredskap
  • Leftover rescue
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Stekt Paneer i sallad med röda linser och dressing på yoghurt och Mango chutney
  • Fried, red rice med röd curry
  • Luncher för distansundervisning och sportlov på hemmaplan
  • Sötpotatisnudlar med jordnötter och chiliolja
  • Byteslunch!
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2021