Då kan man äta ögonlunch med bröd. Man blir liksom mätt på tittandet. Det är i varje fall uteslutet att inte servera det i sitt skal. Det här ägget kommer från en svart höna som jag förstått det. Jag såg henne men minns inte hennes namn.

Att koka ägg
Men när vi ändå är inne på temat. Hur vill ni har era ägg? Jag gillar mina lite lösa i mitten men inte helt löskokta. Så får jag dem genom att lägga dem i kokande vatten och sen får de sjuda i 6-7 min Då blir det i stort sett samma resultat varje gång. Eftersom jag har induktionshäll kan jag även lägga dem i kallt vatten och sätta timern på 6-7 min när de börjat koka.
När äggskalet inte vill lossna
Jävlar vad arg man kan bli när man börjar skala sitt ägg och halva vitan följer med skalet. Jag har googlat det här och testat lite olika alternativ men kommit fram till att det här funkar bäst för mig.
När ägget kokat klart knackar jag sönder skalet och lägger ägget i kallt vatten en stund. Då kommer det lite kallt vatten in under skalet och det lossnar enklare.
Ju färskare ägg, desto svårare att skala
Så är det visst bara. Jag äter gärna lite äldre ägg bara jag slipper slänga halva med skalet.
Lämna ett svar