• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

Genvägar tips och belöningar för hemmajobbaren

  • Hem
  • Arkivet
  • Om den här bloggen
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Comfortfood / Varför du alltid ska koka för mycket pasta, potatis och ris

Varför du alltid ska koka för mycket pasta, potatis och ris

Cina · april 15, 2020 · Leave a Comment

Därför att då kan du kalasa på en Mac and Cheese till lunch dagen efter. Varje moment som redan är gjort är bästa genvägen till en roligare och bättre lunch. Man kan ju omöjligt ångra att man kokade en extra näve pasta, ris eller några extra potatisar.

Makaroni cheese
Hundra procent comfort food

Hur många det räcker till?

Ja, det beror på hur god den blir, om du vill dela din lunch och med vem. Det beror såklart också på hur många nävar extra pasta du lyckades spara undan kvällen innan, hur såsig du vill ha din Mac and Cheese osv osv. Jag brukar se lunchen som ett genrep för middagen. Nästa gång skruvar du på receptet åt ditt eget håll. Saknar du något i det här receptet så lämna en kommentar så reder vi ut det.

Ostsåsen – en genväg

Färdig ostsås finns nämligen att köpa, Kelda är ett bra exempel. Eftersom jag tycker grönsaker är bra grejer stavmixar jag lite lättkokt broccoli i min ostsås. Då får man en krämig Mac and Cheese och grönsakerna på köpet. SLUT PÅ GENVÄGEN!

Senvägen

Eftersom du kommer att äta upp den här lunchen snabbt som ögat kan du lika gärna lägga några extra minuter på att laga den. Då gör du så här:

  • Sätt ugnen på 220 grader
  • Skär en liten eller en halv lök i grova bitar (vilken lök som helst går bra) och stek tillsammans med en vitlök i lite olja på låg värme.
  • Medan löken mjuknar skär du ett halvt broccolihuvud i små bitar och lägger ner med löken i pannan (Har du blomkål, zucchini, svartkål, grönkål eller morötter i kylen så använder du det.)
  • Efter några minuter i pannan stänker du över 2 – 3 msk mjöl över grönsakerna och rör om. Sen tillsätter du 2-3 dl mjölk och låter det koka upp och bli krämigt. Jag gillar att ha ett par teskedar dijonsenap i. Du kanske gillar tomatpuré, ajvar relish eller ingenting.
  • Tillsätt vilken ost som helst. Ungefär 1-2 dl riven och så kör du ner stavmixern tills du har en krämig ostsås. SLUT PÅ SENVÄGEN!
  • Salta, peppra, och blanda ostsåsen med din pasta, riv lite ost över och ställ in i ugnen ca 20 min. Man vill ju ha lite krispiga bitar på toppen.

Filed Under: Comfortfood, Pastarätter, Vegetariskt Tagged With: Broccoli, Comfortfood, Ost, Pasta

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

ProfilbildGillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Broccoli Chiliolja Citron Citronzest Falafel Fetaost Fredagsunnet Gammalt bröd Granatäpple Grönkål Hasselnötter Isot Kimchi Krutonger Leftovers Mackor Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Paprika Parmesan Pasta Persilja Pesto Pocherade ägg Potatis Purjolök Röda linser Rödbetor Sesamolja Soja soppa Spenat Svartkål Sötpotatis Tahinisås Tomatsallad Tonfisk Valnötter Västerbottensost Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Frågelåda
  • Fredagsunnet
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Köksredskap
  • Leftover rescue
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Jag kör “Vad har du i ditt kylskåp?” på Clubhouse på måndag
  • Sötpotatissoppa med röd curry och kokosflakes
  • Stekt Paneer i sallad med röda linser och dressing på yoghurt och Mango chutney
  • Fried, red rice med röd curry
  • Luncher för distansundervisning och sportlov på hemmaplan
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2021