– Varför inte? säger jag.
Omeletten får inte passera obemärkt förbi i lunchsammanhang. Om du tycker att du ”gjort omeletten” så tänk om. Det finns faktiskt nästan ingenting man inte kan ha i en omelett, vilket gör den, inte bara till en grym lunch men också till den perfekta kylskåpsrensaren.

Omelett på kylskåpsrens
Idag var en sån där dag när kylskåpet var tömt inför nästa veckoinköp. Då står man där och glor in kylen och konstaterar att man åtminstone har ägg. Sen glider blicken och där hittar man visst en liten ostbit. Och så lyckan, jag har ramslök! Jag måste erkänna att jag passerar ett fält med ramslök längs min dagliga promenad. Du kanske inte har ett ramslöksfält att skörda ifrån men något grönt blad ligger alltid och skramlar och väntar på just en omelett. Ruccola, spenat, gårdagens potatis, en bit zucchini, en ensam svamp. Du fattar, allt som går snabbt att steka.
Jag vet faktiskt nästan inget som man inte kan ha i en omelett, så släpp sargen nu och var kreativ.
Ett halvdant recept och en utläggning om varför man borde lära sig göra omeletter i Toca Boca Kitchen.
- Vispa ihop 2-3 ägg. Det är perfekt för en enmanslunch.
- Skvätt i en sisådär 2-3 msk vatten
- Ta ett par tag med pepparkvarnen och nyp i lite salt.
- Rota fram din ostbit
- Om du inte har ramslök men någon av de andra grönisarna så lägger du i dem först i pannan så att de mjuknar.
- Häll över äggvispet och sänk värmen till medel. Peta lite i omeletten så att det blir små hål som du fyller med löst ägg genom att vicka på pannan. (Jag gillar verkligen det här momentet. Tänker att det borde vara med i spelet Toca Boca Kitchen. Tänk vad många barn som skulle kunna laga perfekta omeletter innan de ens börjat förskolan)
- Nu kom jag av mig. Jo just det, när omeletten börjar sätta sig så smular du ner din ost i bitar så att den hinner smälta lite.
- Sista av allt. Lägg ner ramslöken, eller någon annan god ört, vik ihop omeletten och servera dig själv.
Som regel tycker jag alltid man bör ha en god brödbit att städa tallriken med. Särskilt när vi har med smält ost att göra.
Lämna ett svar